Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν αντέχουν άλλο οι Τούρκοι – Το 60% πιστεύει ότι η Τουρκία κινείται σε λάθος κατεύθυνση

Δεν αντέχουν άλλο οι Τούρκοι – Το 60% πιστεύει ότι η Τουρκία κινείται σε λάθος κατεύθυνση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεργία, Δημοσκοπήσεις, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Οικονομική Κρίση, Οικονομική Ύφεση, Τουρκία,

Πάνω από το 60% των Τούρκων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με νέα έρευνα που εξετάζει τις παγκόσμιες ανησυχίες και η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos.

Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν την ανεργία και τη φτώχεια ως τις μεγαλύτερες πηγές ανησυχίας σε σύγκριση με τον κορωνοϊό, διαπιστώνει η έρευνα του με τίτλο «Τί Ανησυχεί τον Κόσμο» και η οποία διεξήχθη.

Η κατάταξη αυτή των τουρκικών ανησυχιών διαφέρει από την πλειονότητα των χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα και στις οποίες ο κορωνοϊός παραμένει ο νούμερο ένα προβληματισμός.

Το 65% των ερωτηθέντων στην Τουρκία δήλωσαν ότι ανησυχούν για την πορεία της χώρας τους, ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από τον μέσο όρο των 27 χωρών που ερευνήθηκαν και διαμορφώνεται στο 64%.

Μόνο το 33% των ερωτηθέντων στην Τουρκία θεωρεί την COVID-19 ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο του 50%, σύμφωνα με την İpsos.

Η φτώχεια και η ανεργία ήταν στην κορυφή της λίστας των μεγαλύτερων προβλημάτων της Τουρκίας με ποσοστό 36%, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Τουρκία είχε ήδη πληγεί από την νομισματική κρίση που ξέσπασε το 2018 καθώς και από διψήφιο πληθωρισμό, όταν η πανδημία του κορωνοϊού εκδηλώθηκε στη χώρα τον Μάρτιο.

Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού πνίγεται στα χρέη και δεν μπορεί να ανταπεξέλθη οικονομικά στις ανάγκες του μετά και το δεύτερο κύμα της πανδημίας που έπληξε την Τουρκία πριν από λίγους μήνες.

Εν τω μεταξύ, η ανεργία παραμένει υψηλή στο 12,9%, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, και ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή κυμαίνεται στο 15% ετησίως.

Σχετικά άρθρα