Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσεχία: «Μας περιμένουν μέρες κόλασης» είπε στον λαό του ο Μπάμπις

Τσεχία: «Μας περιμένουν μέρες κόλασης» είπε στον λαό του ο Μπάμπις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντρέι Μπάμπις, Βίκτορ Όρμπαν, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ουγγαρία, Τσεχία,

Αυστηροποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα χρειαστεί η Τσεχία προκειμένου να αποτρέψει μια «καταστροφή» στα νοσοκομεία τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις. «Μας περιμένουν μέρες κόλασης», δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου.

Η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να έχει συνομιλίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για πιθανά περαιτέρω μέτρα.

Αναβάλλεται η άρση των μέτρων για την Ουγγαρία

Την ίδια ώρα, η Ουγγαρία δεν μπορεί να προχωρήσει ακόμα σε χαλάρωση του μερικού lockdown καθώς το τρίτο κύμα μολύνσεων έχει οδηγήσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων σε αύξηση και μόνο ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχει λάβει έως τώρα εμβόλιο κατά της COVID-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο λογαριασμό του στο Facebook, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν κάλεσε επίσης τους Ούγγρους να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19.

Να σημειωθεί ότι η Ουγγαρία γίνεται σήμερα η πρώτη χώρα της ΕΕ που αρχίζει τη χρήση να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η χώρα που έχει πληθυσμό περίπου δέκα εκατ. κατοίκους έχει παραγγείλει πέντε εκατ. δόσεις του κινεζικού εμβολίου ενώ νωρίτερα αυτό τον μήνα άρχισε επίσης να χρησιμποποιεί και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Σχετικά άρθρα