Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλβανία: Η Τουρκία χτίζει νοσοκομείο στο Φιέρι και ο κορωνοϊός θερίζει

Αλβανία: Η Τουρκία χτίζει νοσοκομείο στο Φιέρι και ο κορωνοϊός θερίζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρκία,

Η Αλβανία φαίνεται ότι πληρώνει σοβαρό τίμημα σε θύματα εξαιτίας του κορωνοϊού και αλβανικές εφημερίδες προσπαθούν «πλαγίως» να υπολογίσουν τα θύματα της πανδημίας στη βαλκανική χώρα.

Η εφημερίδα «Στάνταρντ» υποστήριξε ότι σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ΙΝΣΤΑΤ (Ινστιτούτο Στατιστικής Αλβανίας), οι θάνατοι στη χώρα αυξήθηκαν, εξαιτίας της νόσου Covid-19.

Το 2020, έγραψε, καταγράφηκαν συνολικά 27.605 θάνατοι, αύξηση κατά 25.8%, σε σύγκριση με το έτος 2019.

Το 2020, απεβίωσαν 5.668 άτομα, περισσότερα σε σχέση με το 2019.

Το έτος 2020 ξεπεράστηκε ακόμα και το θλιβερό ρεκόρ θανάτων που είχε σημειωθεί στη χώρα, το 1990, προστίθεται.

Η Αλβανία «ελπίζει» στους Τούρκους

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επισκέφτηκε το Φιέρι, όπου ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού και παράλληλα, επιθεώρησε τα έργα κατασκευής του νέου Περιφερειακού Νοσοκομείου που χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τέλεγκραφ», Ο Ράμα υποστήριξε ότι το νοσοκομείο θα στελεχώσουν 50 γιατροί και νοσηλευτές και διαχειριστές από την Τουρκία, οι οποίοι θα εργαστούν μαζί με 320 Αλβανούς γιατρούς και νοσηλευτές.

Στο μεταξύ, επισημαίνει η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα, χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές έχουν φύγει από την Αλβανία τα τελευταία 4 χρόνια για να εργαστούν στη Γερμανία, καθώς στη χώρα τους δεν υπάρχουν καλές συνθήκες εργασίας και αμοιβές.

Σχετικά άρθρα