Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει Τσετσένους να σφάξουν τους Κούρδους

Το Ισλαμικό Κράτος στέλνει Τσετσένους να σφάξουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές, Τσετσενία,

Τσετσένοι τζιχαντιστές που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος έχουν ξεκινήσει την πολιορκία της κουρδικής πόλης Κομπανί στη βόρεια Συρία.

Κατά την προέλασή τους τις προηγούμενες ημέρες οι Τσετσένοι τζιχαντιστές κατέλαβαν 60 χωριά, τα οποία κατέκαψαν και έσφαξαν όσους Κούρδους χωρικούς επέλεξαν να μείνουν σπίτια τους και να μην καταφύγουν στην Τουρκία. Συνολικά, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, οι Κούρδοι πρόσφυγες που πέρασαν τα σύνορα υπολογίζονται σε 70.000 άμαχοι.

Η αυτόνομη κυβέρνηση των Κούρδων της Συρίας που εδρεύει στην Κομπανί, το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) με τον ένοπλο βραχίονα την κουρδική πολιτοφυλακή (YPG), αποφάσισαν να πολεμήσουν μέχρις εσχάτων και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία τα μέλη της αυτόνομης κυβέρνησης φωτογραφήθηκαν ένοπλοι μετά από συνεδρίασή τους.

Την ίδια ώρα, οι υπερασπιστές της πόλης έχουν ενισχυθεί και με 300 κομουνιστές Κούρδους αντάρτες του PKK από την Τουρκία. Οι Πεσμεργκά, ο Κούρδοι του Ιράκ δηλαδή, έχουν προσφερθεί να στείλουν και αυτοί ενισχύσεις για την άμυνα της πόλης αλλά, όπως διαβάζουμε σε κουρδικά σάιτ, η αυτόνομη κυβέρνηση των Κούρδων της Συρίας βρίσκεται σε… διαβουλεύσεις με τους Κούρδους του Ιράκ, για το πώς θα έλθουν ενισχύσεις και σε ποιο πολιτικό πλαίσιο.

Με 70.000 πρόσφυγες ήδη στην Τουρκία και τους Τσετσένους να τους πολιορκούν, οι Κούρδοι της Συρίας αναζητούν πολιτικό πλαίσιο για δεχθούν ενισχύσεις από τους Κούρδους του Ιράκ… Απλά ασχολίαστο.

kourdoi-1

Σχετικά άρθρα