Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο… Λονδίνο ψάχνουν τα ίχνη του αποκεφαλιστή Τζον

Στο… Λονδίνο ψάχνουν τα ίχνη του αποκεφαλιστή Τζον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λονδίνο, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Ντέιβιντ Χέινς, Στίβεν Σότλοφ, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές,

Τους Βρετανούς συνεργάτες του τζιχαντιστή Τζον αναζητούν στο Λονδίνο αμερικανικά αεροσκάφη που σαρώνουν τους βρετανικούς αιθέρες, εξετάζοντας τηλεφωνικά σήματα και διαδίκτυο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο Τζον, που εκτελεί χρέη εκτελεστή για το Ισλαμικό Κράτος και έχει σπείρει τη φρίκη στην παγκόσμια κοινότητα με τους αποκεφαλισμούς των Τζέιμς Φόλεϊ, Στίβεν Σότλοφ και Ντέιβιντ Χέινς, επικοινωνεί με τζιχαντιστές συνεργούς του στο Λονδίνο και πιστεύουν ότι μέσω αυτών θα μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail τα αεροσκάφη, στα οποία επιβαίνουν και άνδρες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, καθώς ο εξοπλισμός τους μπορεί να εντοπίσει ακόμα και το πάτημα ενός πλήκτρου στον υπολογιστή τους.

Ανώνυμη πηγή φέρεται να αποκάλυψε στις βρετανικές Αρχές ότι ο Τζον προέρχεται από προάστιο του νότιου Λονδίνου, σε ακτίνα 10 χλμ από το κέντρο της πόλης.

Μέχρι και σήμερα όλα τα δεδομένα που συλλέγονται στάλθηκαν στα κεντρικά των ΗΠΑ για να αναλυθούν περαιτέρω.

Άλλη πηγή δήλωσε στο FBI: «Το ηλεκτρονικό αποτύπωμα μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε το ακριβές σημείο που κρύβεται ο τζιχαντιστής Τζον, καθώς εκτιμάται ότι οι συνεργοί του στη Βρετανία επικοινωνούν απευθείας μαζί του».

Σχετικά άρθρα