Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χιονοπόλεμος στην Ιερουσαλήμ – Χιόνια σε Ισραήλ, Λίβανο, Συρία, Ιορδανία

Χιονοπόλεμος στην Ιερουσαλήμ – Χιόνια σε Ισραήλ, Λίβανο, Συρία, Ιορδανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Θόλος του Βράχου, Ιεροσόλυμα (Ιερουσαλήμ), Ιορδανία, Ισραήλ, Καιρός, Λίβανος, Ναός της Αναστάσεως - Ναός του Παναγίου Τάφου, Συρία, Χιόνι, Χιόνια,

Το χιόνι κάλυψε τμήματα της Συρίας, του Λιβάνου, της Ιορδανίας και του Ισραήλ για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Οι χιονοθύελλες στη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα διέκοψαν την κυκλοφορία, ανέβαλαν τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και ακύρωσαν τις εξετάσεις σε πανεπιστήμια.

Οι άνθρωποι στην Ιερουσαλήμ ξύπνησαν την Πέμπτη με τη σπάνια εμπειρία να βλέπουν τους χώρους λατρείας και τα προσκυνήματα της ιερής πόλης του μονοθεϊσμού καλυμμένα από χιόνι.

Ο Θόλος του Βράχου, που βρίσκεται στο σημείο όπου ήταν χτισμένος ο Ναός των Εβραίων, και το Δυτικό Τείχος καλύφθηκαν από ένα λευκό στρώμα χιονιού μετά από ολονύχτια χιονόπτωση.

Από νωρίς το πρωί τα παιδιά «ρίχτηκαν» στον χιονοπόλεμο.

Την τελευταία φορά που χιόνισε στην Ιερουσαλήμ ήταν πριν έξι χρόνια.

Η χιονόπτωση στην Ιερουσαλήμ ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης. Οι Αρχές αποφάσισαν αμέσως τη διακοπή των δρομολογίων των δημόσιων συγκοινωνιών.

Ο χιονισμένος ναός του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.

Ο Θόλος του Βράχου στην Ιερουσαλήμ.

Στον Λίβανο είχαμε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος λόγω των ισχυρών χιονοθύελλών, ωστόσο, επειδή οι Λιβανέζοι είναι συνηθισμένοι στην προβληματική ηλεκτροδότηση οι περισσότεροι έχουν στα σπίτια τους γεννήτριες.

Το πρώτο χιόνι του χειμώνα στη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, ανάγκασε το Πανεπιστήμιο της πόλης να μη διεξάγει τις ενδιάμεσες εξετάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Στην Ιορδανία ανεστάλησαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού.

Σχετικά άρθρα