Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράπισμα στον Τσαβούσογλου από τον Μπλίνκεν για τους S-400

Ράπισμα στον Τσαβούσογλου από τον Μπλίνκεν για τους S-400
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία,

Έγινε τελικά η τηλεφωνική επικοινωνία του νέου υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και η νέα αμερικανική ηγεσία έδειξε τις προθέσεις της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Στέιτ Ντιμπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν κάλεσε την Άγκυρα να μη διατηρήσει στα εδάφη της το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση, ο Μπλίνκεν εξέφρασε την υποστήριξή του στις εν εξελίξει διερευνητικές επαφές της Ελλάδας με την Τουρκία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνονται τα εξής:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

»Ο υπουργός Μπλίνκεν τόνισε τη μακροχρόνια σημασία της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Τουρκίας, το κοινό μας ενδιαφέρον για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη σημασία των δημοκρατικών θεσμών, της αποκλειστικής διακυβέρνησης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

»Και οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία και να υποστηρίξουν μια πολιτική επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

»Ο Υπουργός εξέφρασε συλλυπητήρια για τους θανάτους Τούρκων ομήρων στο βόρειο Ιράκ και επιβεβαίωσε την άποψή μας ότι οι τρομοκράτες του ΡΚΚ φέρουν ευθύνη.

»Ο υπουργός Μπλίνκεν προέτρεψε την Τουρκία να μην διατηρήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

»Ο γραμματέας εξέφρασε επίσης υποστήριξη για συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ Τουρκίας και Ελλάδας».

Σχετικά άρθρα