Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλ Νούσρα απειλεί να εκτελέσει και δεύτερο Λιβανέζο αιχμάλωτο

Η Αλ Νούσρα απειλεί να εκτελέσει και δεύτερο Λιβανέζο αιχμάλωτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Και δεύτερο Λιβανέζο αιχμάλωτο απειλεί να σκοτώσει η Αλ Νούσρα, η τζιχαντιστική οργάνωση παρακλάδι της Αλ Κάιντα που μάχεται στη Συρία.

Την Παρασκευή το βράδυ έγινε γνωστό ότι το Μέτωπο Αλ Νούσρα εκτέλεσε ένα Λιβανέζο στρατιώτη που κρατούσε όμηρο.

Ο δεύτερος μελλοθάνατος αιχμάλωτος είναι Λιβανέζος αστυνομικός και η εκτέλεση του στρατιώτη με πυροβολισμό στο κεφάλι έγινε μπροστά στα μάτια του. Μάλιστα η Αλ Νούσρα ανάρτησε το Σάββατο και βίντεο με την εκτέλεση στο διαδίκτυο.

Στο βίντεο ο στρατιώτης Μοχάμαντ Χαμιέχ (Mohammad Hammieh) ζήτησε από τους Λιβανέζους να σταματήσουν τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ εναντίον των Σουνιτών. Λίγο μετά ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα τον σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι, μπροστά στα μάτια του Αλί Αλ Μπαζάλ (Ali al-Bazzal), του αιχμάλωτου Λιβανέζου αστυνομικού που είναι ο επόμενος για εκτέλεση.

Ο αιχμάλωτος αστυνομικός Μπαζάλ (τον βλέπετε στη φωτογραφία), φοράει λευκό μπλουζάκι και στρατιωτικά παντελόνια και ικετεύει στο βίντεο τη Χεζμπολάχ να αλλάξει πολιτική.

“Εάν δεν σταματήσετε τις επιθέσεις εναντίον των Σουνιτών θα είμαι ο επόμενος που θα εκτελεστεί” λέει ικετευτικά ο Μπαζάλ κλαίγοντας, με τα χέρια του δεμένα και με τον στρατιώτη Χαμιέχ να κείτεται νεκρός δίπλα του.

Με λυγμούς ο αστυνομικός Μπαζάλ ζητά από τη Χεζμπολάχ, “το κόμμα του διαβόλου”, να αποσυρθεί από τη Συρία και να πάει να πολεμήσει πάλι το Ισραήλ.

Βεβαίως και όλα αυτά είναι κουβέντες που του υπαγόρευσαν να πει οι τρομοκράτες της Αλ Νούσρα και ο άνθρωπος δεν είχε άλλη επιλογή.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές που επικαλείται η Daily Star του Λιβάνου, η Αλ Νούσρα είπε στην κυβέρνηση του Λιβάνου ότι θα της παραδώσει το πτώμα του στρατιώτη εάν ο Λίβανος απελευθερώσει 15 ισλαμιστές κρατούμενους.

Η Αλ Νούσρα επίσης είπε ότι ο στρατιώτης που εκτέλεσε πλήρωσε το τίμημα για την αδιαλλαξία τόσο της Χεζμπολάχ όσο και του στρατού του Λιβάνου.

Η εκτέλεση ήρθε σε συνέχεια βομβιστικής επίθεσης που έγινε την Παρασκευή στην πόλη Αρσάλ του Λιβάνου όπου και σκοτώθηκαν δύο Λιβανέζοι στρατιώτες.

Η Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος απαιτούν την απελευθέρωση ισλαμιστών φυλακισμένων που κρατά η κυβέρνηση του Λιβάνου σε ανταλλαγή με Λιβανέζους αιχμαλώτους. Συνολικά, 22 στρατιώτες και αστυνομικοί βρίσκονται στα χέρια των τζιχαντιστών, πιάστηκαν στις μάχες του Αυγούστου στην Αρσάλ. Η Αλ Νούσρα έχει απελευθερώσει μέχρι στιγμής επτά αστυνομικούς, ως ένδειξη καλής θέλησης, σε αντίθεση με το Ισλαμικό Κράτος που έχει μέχρι στιγμής αποκεφαλίσει δύο αιχμάλωτους στρατιώτες.

Σχετικά άρθρα