Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα του κορυφαίου αρχαιολόγου που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος

Συρία: Εντοπίστηκαν τα λείψανα του κορυφαίου αρχαιολόγου που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιολόγοι, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάλεντ Άσαντ,

Οι Αρχές της Συρίας πιστεύουν ότι εντόπισαν τα λείψανα του διακεκριμένου αρχαιολόγου που δολοφονήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το 2015 στην Παλμύρα.

Οι τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης αποκεφάλισαν δημόσια τον Χάλεντ Άσαντ, 82 ετών, διευθυντή του μουσείου της Παλμύρας, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει στους τρομοκράτες τα σημεία όπου είχε κρύψει αρχαιολογικούς θησαυρούς για να μην πέσουν στα χέρια τους.

Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της Συρίας ανέφεραν ότι η σορός του Χάλεντ Άσαντ βρέθηκε μεταξύ τριών άλλων στην περιοχή Καχλούλ ανατολικά της Παλμύρας.

Ο Χάλεντ Άσαντ, διευθυντής του Μουσείου της Παλμύρας επί 50 έτη, αποκεφαλίστηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου 2015 από τζιχαντιστές και ενώ τον είχαν φυλακισμένο επί ένα μήνα.

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του, ο Χάλεντ Άσαντ βασανίστηκε για να αποκαλύψει που είχε κρύψει η κυβέρνηση της Συρίας αρχαία αγάλματα και άλλα εκθέματα του μουσείου πριν η Παλμύρα πέσει στο Ισλαμικό Κράτος.

Σημειώνουμε ότι δύο εβδομάδες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Άσαντ είχε γίνει γνωστή η είδηση ότι το άψυχο σώμα του είχε διαμελιστεί από τους τρομοκράτες: Φρίκη – Τι απέγινε η σορός του αποκεφαλισμένου αρχαιολόγου στην Παλμύρα!

Σχετικά άρθρα