Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

300 αντάρτες του PKK πάνε να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος

300 αντάρτες του PKK πάνε να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Τριακόσια παλικάρια του PKK (του κουρδικού κομμουνιστικού κόμματος) από την Τουρκία πέρασαν το βράδυ τα σύνορα και μπήκαν στη Συρία για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές.

Οι εμπειροπόλεμοι αντάρτες που εδώ και δεκαετίας τσακίζουν τον τουρκικό στρατό στα βουνά του Κουρδιστάν πορεύονται για να ενταχθούν στις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας που αμύνονται στη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στα κουρδικά εδάφη της Συρίας.

Σφοδρές μάχες μεταξύ Κούρδων και τζιχαντιστών άρχισαν το βράδυ της Τρίτης στα περίχωρα της κουρδικής πόλης Κομπανί στη βόρεια Συρία, όπου κατά την προέλασή του το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη καταλάβει περισσότερα από 60 χωριά, σφίγγοντας όλο και περισσότερο το κλοιό γύρω από το Κομπάνι, τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας, κουρδικό προπύργιο στα σύνορα με την Τουρκία.

Η πολιορκία της Κομπανί έχει ξεκινήσει. Οι Κούρδοι αντάρτες, πολιτοφύλακες και εθελοντές δηλώνουν αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι εσχάτων. Χωρίς καμιά υποστήριξη από την κυβέρνηση Ομπάμα που ακόμα… σκέφτεται πώς θα σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα