Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις στους στρατηγούς που ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Μιανμάρ

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε κυρώσεις στους στρατηγούς που ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Μιανμάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μιανμάρ, Πραξικόπημα, Τζο Μπάιντεν,

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις εναντίον των στρατηγών που ανέτρεψαν την πολιτική κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, ζητώντας ακόμη μια φορά την «άμεση» απελευθέρωση της «Κυρίας της Ρανγκούν».

«Ενέκρινα ένα διάταγμα που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αμέσως κυρώσεις ενάντια σε αξιωματικούς του στρατού που οργάνωσαν αυτό το πραξικόπημα στη Μιανμάρ, ενάντια στα οικονομικά τους συμφέροντα καθώς και στα στενά τους οικογενειακά πρόσωπα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του.

«Θα προσδιορίσουμε ένα πρώτο σύνολο στόχων αυτήν την εβδομάδα», είπε, ανακοινώνοντας το πάγωμα των αμερικανικών περιουσιακών στοιχείων «από τα οποία επωφελείται η κυβέρνηση της Μιανμάρ», διατηρώντας παράλληλα την αμερικανική βοήθεια στον τομέα της υγείας και σε όσα «ωφελούν απευθείας τον λαό της Μιανμάρ».

«Σήμερα, καλώ και πάλι τον στρατό της Μιανμάρ να απελευθερώσει αμέσως όλους τους δημοκρατικά εκλεγμένους πολιτικούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένης της Αούνγκ Σαν Σου Τσι», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο στρατός πρέπει να επιστρέψει την εξουσία και να σεβαστεί τη βούληση του λαού», συμπλήρωσε.

Αμέσως μετά το διάγγελμα Μπάιντεν, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε πως η Ουάσιγκτον ενδέχεται να επιβάλει σημαντικές κυρώσεις στους υπευθύνους του στρατιωτικού πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Νεντ Πράις δήλωσε στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου, καταδεικνύουν τις προσδοκίες του λαού της χώρας για δημοκρατία.

Σχετικά άρθρα