Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Spiegel: Δυσαρεστημένος με τη Μέρκελ ο Μπαν Κι Μουν

Spiegel: Δυσαρεστημένος με τη Μέρκελ ο Μπαν Κι Μουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κλιματική Αλλαγή, Μπαν Κι Μουν, Μπάρακ Ομπάμα, Μπάρμπαρα Χέντριξ, Νέα Υόρκη, Φρανσουά Ολάντ,

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν είναι δυσαρεστημένος και εκνευρισμένος με την Άνγκελα Μέρκελ, διότι η Γερμανίδα Καγκελάριος δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 23 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Τα παραπάνω αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοσή του το περιοδικό Der Spiegel. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Καγκελαρία είχε επικαλεστεί εδώ και μήνες «λόγους προγράμματος», ωστόσο ο Μπαν Κι Μουν επανήλθε στο ερώτημα και μετά τη νέα αρνητική απάντηση, ακύρωσε «εκνευρισμένος» την προγραμματισμένη συμμετοχή του στον πέμπτο «Διάλογο του Πέτερσμπεργκ για το Κλίμα», ο οποίος διεξήχθη τον περασμένο Ιούλιο στο Βερολίνο.

Η Σύνοδος Κορυφής της Νέας Υόρκης θεωρείται σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας νέας συνθήκης για το κλίμα που θα υιοθετηθεί το 2015 στο Παρίσι. Σε αυτήν έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η κ. Μέρκελ θα εκπροσωπηθεί στην Σύνοδο από την Γερμανίδα υπουργό Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Χέντριξ, παρά το γεγονός ότι – όπως επισημαίνει το Spiegel – στη σύνοδο υπό τον κ. Μπαν δεν προβλέπεται η συμμετοχή υπουργών.

Σχετικά άρθρα