Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί συμβουλεύουν τους Κούρδους της Συρίας να αποστασιοποιηθούν από τον Οτσαλάν

Οι Αμερικανοί συμβουλεύουν τους Κούρδους της Συρίας να αποστασιοποιηθούν από τον Οτσαλάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γουίλιαμ Ρόεμπακ, Διπλωματικό Σώμα, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Ένας Αμερικανός διπλωμάτης στη βορειοανατολική Συρία, την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, προέτρεψε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης ορισμένων ιδεολογιών ή συμβόλων του Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Σε συνέντευξή του στην Asharq Al-Awsat που δημοσιεύτηκε στις 7 Φεβρουαρίου, ο Γουίλιαμ Ρόεμπακ είπε ότι η χώρα του δεν υποστηρίζει την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους στη βόρεια Συρία και ότι η υποστήριξη που παρέσχε η Ουάσιγκτον στις SDF ήταν απλώς μέρος των προσπαθειών να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Ο Γουίλιαμ Ρόεμπακ εξήγησε ότι η κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία ήταν διαφορετική από αυτή στην περιοχή του (ιρακινού) Κουρδιστάν.

Αυτό, σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, έκανε την Ουάσιγκτον να συμπεράνει ότι η ίδρυση κουρδικού κράτους δεν θα ήταν εποικοδομητική προσέγγιση.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εν γένει, και ιδιαίτερα τα κουρδικά στοιχεία τους, κατηγορούνται από την Τουρκία για σχέσεις με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), το οποίο βρίσκεται σε ένοπλη σύγκρουση τριών δεκαετιών με την Άγκυρα.

Ο Γουίλιαμ Ρόεμπακ πιστεύει ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πρέπει να αποστασιοποιηθούν από τις πολιτικές του PKK, το οποίο μπορεί εν μέρει να μεταφραστεί ως αποφυγή μελλοντικών τουρκικών στρατιωτικών επιθέσεων.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η κυβέρνηση Μπάιντεν επανασχεδιάζει τώρα την πολιτική των ΗΠΑ για τη Συρία και θα επανεξετάσει τους στόχους του στρατιωτικού προσωπικού που βρίσκεται στο έδαφός της.

Σχετικά άρθρα