Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς απείλησε να καταστρέψει τις ισραηλινές εκλογές εάν το Ισραήλ αναμιχθεί στις δικές της εκλογές

Η Χαμάς απείλησε να καταστρέψει τις ισραηλινές εκλογές εάν το Ισραήλ αναμιχθεί στις δικές της εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα, Γιαχία Σινουάρ, Εκλογές, Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Καθοδόν προς τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Παλαιστινιακή Αρχή, που έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Μαΐου, και τις επικείμενες εσωτερικές (εσωκομματικές) εκλογές της Χαμάς, ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Γάζα, Γιάχια Σινγουάρ, προειδοποίησε την Πέμπτη το Ισραήλ να μην παρέμβει στις χαμασίτικες εκλογές – αλλιώς και η Χαμάς θα παρέμβει στις ισραηλινές εκλογές στις 23 Μαρτίου.

«Παραδίδουμε αυτό το μήνυμα στην ηγεσία του Ισραήλ – η ηγεσία της Χαμάς δεν θα επιτρέψει την παρέμβαση στις εκλογές», δήλωσε ο Γιάχια Σινγουάρ.

Εάν το Ισραήλ προσπαθήσει να παρέμβει στις εκλογές, διαμήνυσε, «θα καταστρέψουμε» τις εκλογές του Ισραήλ στις 23 Μαρτίου.

Είναι βασικό δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού, είπε, να οργανώνει τα του οίκου του.

Την επόμενη εβδομάδα εκπρόσωποι της Χαμάς και της Φατάχ αναμένεται να συναντηθούν στο Κάιρο για να διευθετήσουν έναν εκλογικό μηχανισμό για την ανάδειξη νέου κοινοβουλίου και νέου προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Όπως προαναφέρθηκε, οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Παλαιστινιακής Αρχής προγραμματίζονται να διεξαχθούν στις 22 Μαΐου, ενώ οι προεδρικές εκλογές της για τις 31 Ιουλίου.

Η παλαιστινιακή εφημερίδα Al-Quds ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η Χαμάς θα πραγματοποιήσει τις εκλογές της στις 10 Φεβρουαρίου.

Η επιθυμία της οργάνωσης είναι να ανοίξει εκλογικά κέντρα στη Γάζα, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σε τμήματα της Ιουδαίας και της Σαμάριας (Δυτ. Όχθη) και σε παλαιστινιακές κοινότητες στο εξωτερικό.

Η διενέργεια των «εσωκομματικών» εκλογών της Χαμάς θα τελεί υπό την ευθύνη εκλογικής επιτροπής της Χαμάς, θα διαρκέσουν δύο μήνες και θα επιδιώξουν τη «μέγιστη διαφάνεια».

Σχετικά άρθρα