Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανίδα βουλευτής δήλωσε δημόσια ότι είναι θύμα σεξουαλικής επίθεσης

Αμερικανίδα βουλευτής δήλωσε δημόσια ότι είναι θύμα σεξουαλικής επίθεσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, Βιασμός, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Σεξουαλική Κακοποίηση,

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης αποκάλυψε ότι έχει πέσει η 31χρονη βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ. Κατά την διάρκεια ζωντανής μετάδοσης μέσω Instagram και όταν κλήθηκε να σχολιάσει την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, είπε ότι οι εισβολείς δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους βιαστές.

Λεπτομέρειες για την επίθεση δεν έδωσε, ωστόσο, είπε ότι το έχει πει σε ελάχιστους ανθρώπους στην ζωή της και είπε ότι το τραύμα που της άφησε η σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε ήταν παρόμοιο με την εισβολή στο Καπιτώλιο.

Μιλώντας για όσα έζησε στην εισβολή στο Καπιτώλιο, είπε ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο γραφείο της σπάζοντας την πόρτα και ουρλιάζοντας «που είναι αυτή;». «Νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε.

Είπε ακόμα ότι τα όσα έζησε εκείνη την ημέρα δεν θα τα ξεχάσει ποτέ.

Με αγνώστους να περιφέρονται στους χώρους και να μην ξέρει που να βρει καταφύγιο.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ είπε ότι αρχικά κρύφτηκε σε ένα μπάνιο και στην συνέχεια σε μια ντουλάπα.

«Κρατούσα την αναπνοή μου για να μην καταλάβουν ότι ήμουν εκεί», είπε.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», λέει και ανακαλεί στη μνήμη της πως είδε πίσω από την πόρτα έναν λευκό άνδρα να εισβάλλει στο γραφείο της και να φωνάζει: «Που είναι; Που είναι;».

Όπως λέει η ίδια, επρόκειτο για έναν αστυνομικό της μονάδας του Καπιτώλιου, αλλά την κοίταζε «εχθρικά και οργισμένα» και δεν της δήλωσε την ταυτότητά του.

Όπως υπογραμμίζει, τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της δεν καταλάβαιναν αν ήταν εκεί «για να μας βοηθήσει ή για να μας κάνει κακό».

Τελικά κατάφερε με την βοήθεια ενός συνεργάτη της να φτάσει σε ένα άλλο κτίριο και κρύφτηκε στο γραφείο ενός συναδέλφου της, όπου παρέμεινε επί ώρες.

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ (Alexandria Ocasio-Cortez, 13 Οκτωβρίου 1989), γνωστή και με τα αρχικά ΑΟΚ (AOC), είναι Αμερικανίδα πολιτικός και ακτιβίστρια, η οποία υπηρετεί από το 2019, ως Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών για την 14η περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Η περιφέρεια περιλαμβάνει την ανατολική πλευρά του Μπρονξ και μέρη του βορειοκεντρικού Κουίνς στη Νέα Υόρκη. Είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στις 26 Ιουνίου 2018, η Οκάσιο-Κορτέζ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της 14ης εκλογικής περιφέρειας για το Δημοκρατικό Κόμμα, νικώντας το επί δέκα χρόνια μέλος του Κογκρέσου και πρόεδρο των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζο Κρόουλι, σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στις προκριματικές εκλογές του 2018.

Κέρδισε στις γενικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 τον αντίπαλο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Άντονι Πάππας, και έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχετικά άρθρα