Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τεξανός βουλευτής οπαδός του Τραμπ ζητά δημοψήφισμα για την απόσχιση του Τέξας από τις ΗΠΑ

Τεξανός βουλευτής οπαδός του Τραμπ ζητά δημοψήφισμα για την απόσχιση του Τέξας από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τέξας,

Ο βουλευτής Κάιλ Μπίντερμαν (Kyle Biedermann), Ρεπουμπλικανικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Τέξας, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία προς το Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου μαζί με οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα ένα νομοσχέδιο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την απόσχιση του Τέξας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταδίδει το NewsWeek.

Ο Ρεπουμπλικανός Τεξανός βουλευτής κατέθεσε το νομοσχέδιο 1359 -επίσης γνωστό ως νόμος για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Τέξας- για να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να ψηφίσουν εάν η Βουλή του Τέξας πρέπει να συγκροτήσει μια κοινή προσωρινή επιτροπή που θα διεκπεραιώσει την ανεξαρτησία πολιτείας.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής είναι ο πρώτος νομοθέτης εδώ και σχεδόν έναν αιώνα και ο δεύτερος μετά τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, που κατέθεσε επίσημα νομοσχέδιο που ζητά απόσχιση από την Ένωση σε κρατικό επίπεδο, μετέδωσε το Daily Beast.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνησή αποτυγχάνει συνεχώς σε ό,τι αφορά τις εργαζόμενες οικογένειές μας, τους ηλικιωμένους, τους φορολογούμενους, τους βετεράνους και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

»Για δεκαετίες, οι υποσχέσεις της Αμερικής και των ατομικών μας ελευθεριών διαβρώνονται.

»Ήρθε η ώρα οι άνθρωποι του Τέξας να έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν το δικό τους μέλλον.

»Δεν πρόκειται για αριστερό ή δεξιό πολιτικό ζήτημα. Αφήστε τους Τεξανούς να ψηφίσουν!», δήλωσε ο Μπίντερμαν.

Ο Μπίντερμαν εξήγησε ότι η απόφασή του να καταθέσει το νομοσχέδιο «Texit» οφείλεται ότι «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι εκτός ελέγχου και δεν εκπροσωπεί τις αξίες των Τεξανών».

«Το γραφείο μου πλημμύρισε με μηνύματα υποστήριξης όχι μόνο Τεξάνων, αλλά και πατριωτών από όλη τη χώρα», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον Insider.

Ο συντηρητικός ραδιοφωνικός σταθμός Rush Limbaugh μετέδωσε τον Δεκέμβριο ότι ορισμένες πολιτείες «τείνουν προς την απόσχιση» και ότι υπάρχει «αρκετή και αυξανόμενη διάθεση» για την κήρυξη ανεξαρτησίας από τις ΗΠΑ στις πολιτείες που πλειοψηφούν συντηρητικοί ή δεξιοί ψηφοφόροι.

Σχετικά άρθρα