Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι άμαχοι στα σύνορα με την Τουρκία ικετεύουν για έλεος

Κούρδοι άμαχοι στα σύνορα με την Τουρκία ικετεύουν για έλεος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Εκατοντάδες άμαχοι Κούρδοι της Συρίας έχουν συγκεντρωθεί στα σύνορα με την Τουρκία και ζητάνε άσυλο. Πίσω τους βρίσκονται οι ορδές των τζιχαντιστών που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι με αιφνιδιαστική τους επίθεση την Τετάρτη και την προέλαση που ακολούθησε την Πέμπτη, κατέλαβαν 21 κουρδικά χωριά στη Συρία και πολιορκούν την κουρδική πόλη Άιν αλ-Άραμπ ή Κομπανί (στα κουρδικά).

Τρεις χιλιάδες περίπου άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά, κάθονται μπροστά στα συρματοπλέγματα και ζητούν από τους Τούρκους να τους αφήσουν να περάσουν. Ο τουρκικός στρατός, όμως, έχει παραταχθεί κατά μήκος των συνόρων και οι στρατιώτες με το δάχτυλο στη σκανδάλη δεν επιτρέπουν στα γυναικόπαιδα να εισέλθουν στο τουρκικό έδαφος.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι θα διανεμηθεί βοήθεια στους Κούρδους αμάχους αλλά από τη συριακή πλευρά των συνόρων. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν είπε τι θα συμβεί εάν το Ισλαμικό Κράτος επιτεθεί στα γυναικόπαιδα.

Την ίδια ώρα οι Κούρδοι της Συρίας καλούν όλους τους Κούρδους στα όπλα να σταματήσουν το Ισλαμικό Κράτος. Αναμένουν, επίσης, και τη βοήθεια που έχει τάξει ο Μπάρακ Ομπάμα. Η επίθεση των τζιχαντιστών τους αιφνιδίασε και τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να σταματήσουν την επέλαση της βαρβαρότητας στην πόλη Κομπανί.

Σχετικά άρθρα