Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με μία σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τον Άμπου Γιασίρ «αναπληρωτή χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους

Με μία σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τον Άμπου Γιασίρ «αναπληρωτή χαλίφη» του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Τζιχαντιστές,

Ο Άμπου Γιασίρ, ο ανώτατος οπλαρχηγός της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο Ιράκ, που αναγνωριζόταν από τα μέλη της οργάνωσής του ως «διοικητής του Ιράκ» και «αναπληρωτής χαλίφης», σκοτώθηκε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021.

Όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ, συνταγματάρχης Μαρότο, ο τζιχαντιστής ηγέτης σκοτώθηκε κοντά στο Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Στην κοινή επιχείρηση του Διεθνούς Συνασπισμού με την αντιτρομοκρατική του Ιράκ σκοτώθηκαν ακόμα δέκα τζιχαντιστές μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

«Ο θάνατος του Γιασίρ είναι ακόμα ένα σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες αναβίωσης του Νταές στο Ιράκ», τόνισε ο συνταγματάρχης Μαρότο.

Ανάρτηση στο Twitter, στα αραβικά, έκανε και η ιρακινή αντιτρομοκρατική, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού τζιχαντιστή οπλαρχηγού.

«Δείχνουμε στον ιρακινό λαό την εικόνα του νεκρού τρομοκράτη Τζαμπάρ Σαλμάν Αλί, με το ψευδώνυμο Άμπου Γιασίρ, φερόμενου αναπληρωτή χαλίφη της τακφιριστικής οργάνωσης, που σκοτώθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι από τα αντιτρομοκρατικά τυφέκια».

Σε δεύτερο tweet του ο συνταγματάρχης Μαρότο προειδοποιεί ότι, ο Διεθνής Συνασπισμός θα συνεχίσει «να απομακρύνει αρχηγούς κλειδιά από το πεδίο της μάχης» και να αποδυναμώνει την τρομοκρατική οργάνωση.

«Τρομοκράτες -δεν θα ζήσετε ποτέ ειρηνικά- θα σας κυνηγήσουμε έως την άκρη της γης», γράφει.

Σχετικά άρθρα