Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε ταξιδιώτες από ποιες χώρες θα απαγορεύσει την είσοδο η Γερμανία

Σε ταξιδιώτες από ποιες χώρες θα απαγορεύσει την είσοδο η Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Βρετανία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Πορτογαλία,

Η Γερμανία ετοιμάζεται να απαγορεύσει την είσοδο σε ταξιδιώτες από τη Βρετανία, την Πορτογαλία, τη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική για να περιορίσει την εξάπλωση των πιο μεταδοτικών παραλλαγών του νέου κορωνοϊού που πλήττει ανεξέλεγκτα αυτές τις χώρες, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

«Για την προστασία του πληθυσμού μας, δεν πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος από περιοχές όπου αυτές οι παραλλαγές του ιού είναι εκτός ελέγχου», είπε στα περιθώρια μιας τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του στην ΕΕ.

Το Βέλγιο έχει ήδη απαγορεύσει στους κατοίκους να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό έως τον Μάρτιο για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του πιο μολυσματικού στελέχους ιού, αλλά άλλα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης απορρίπτουν τόσο δραστικά μέτρα όπως απαγορεύσεις ταξιδιού ή εισόδου.

Η Γερμανία θα κάνει ό,τι θέλει ανεξάρτητα εάν συμφωνεί η Ευρώπη

Ο κ. Ζέεχοφερ δεσμεύθηκε ότι η Γερμανία θα ακολουθήσει τα σχέδιά της, ακόμη και αν η ΕΕ στο σύνολό της δεν συμφωνήσει με τέτοια μέτρα.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε μια ευρωπαϊκή λύση που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας σύντομα, επομένως ετοιμάζουμε εθνικά μέτρα», είπε.

Η μεταφορά αγαθών και ιατρικών προμηθειών δεν θα επηρεαστεί από τους περιορισμούς που συζητούνται στην κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ζέεχοφερ.

Σχετικά άρθρα