Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζεν Ψάκη για κορωνοϊό: «Μεγάλη ανησυχία» για «παραπληροφόρηση» από Κίνα

Τζεν Ψάκη για κορωνοϊό: «Μεγάλη ανησυχία» για «παραπληροφόρηση» από Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τζεν Ψάκη,

Οι ΗΠΑ ζήτησαν να διεξαχθεί μια «ξεκάθαρη και στιβαρή» έρευνα για την προέλευση της πανδημίας της covid-19 η οποία εξακολουθεί να επιδεινώνεται παγκοσμίως, την ώρα που ομάδα εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναμένει σήμερα Πέμπτη την άδεια των Αρχών για να ξεκινήσει τις έρευνές της στην Κίνα.

«Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε» πώς ο ιός εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε, δήλωσε χθες Τετάρτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκη.

Οι ΗΠΑ «στηρίζουν τη διεθνή έρευνα, η οποία κατά τη γνώμη μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και στιβαρή», πρόσθεσε.

Εξάλλου η Ψάκη υπογράμμισε «τη μεγάλη ανησυχία» των ΗΠΑ για την «παραπληροφόρηση» που προέρχεται «από κάποιες πηγές στην Κίνα».

Οι δέκα διεθνείς εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ έφτασαν στα μέσα Ιανουαρίου στη Βουχάν.

Άφου έμειναν σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα τις έρευνές τους στην πρώτη πόλη παγκοσμίως που τέθηκε σε lockdown στις 23 Ιανουαρίου 2020.

Η επίσκεψη αυτή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη για το κινεζικό καθεστώς, το οποίο επιθυμεί να αποποιηθεί οποιασδήποτε ευθύνης για την πανδημία, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αν και έχει σχεδόν εξαλειφθεί στην Κίνα.

Συγγενείς θυμάτων της covid-19 στη Βουχάν έχουν κατηγορήσει τις Αρχές ότι έκλεισε την ομάδα τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και ότι τους ασκεί πιέσεις για να μην μιλήσουν.

Η Ουάσιγκτον «θα εξετάσει την αξιοπιστία της έκθεσης της έρευνας μόλις αυτή ολοκληρωθεί» και θα βασιστεί και «στις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει και αναλύσει οι αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών» για το θέμα, επεσήμανε η Ψάκη.

Σχετικά άρθρα