Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με αφορμή την εθνική εορτή της Αυστραλίας η ΑΧΕΠΑ ζητά σεβασμό των ιθαγενών της χώρας

Με αφορμή την εθνική εορτή της Αυστραλίας η ΑΧΕΠΑ ζητά σεβασμό των ιθαγενών της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Αβορίγινες, Αυστραλία, Ελληνική Ομογένεια, Νέα Νότια Ουαλία,

Μήνυμα για την εθνική εορτή της Αυστραλίας, την Ημέρα της Αυστραλίας, εξέδωσε η ΑΧΕΠΑ Νέα Νοτίου Ουαλίας. Μέσω αυτής σημειώνει ότι η 26η Ιανουαρίου είναι μία εθνική εορτή, η οποία πρέπει να τιμάται με σεβασμό ως η αρχή της σύγχρονης Αυστραλίας, ενώ περιγράφει πώς εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν κτίσει τις ζωές τους στην Πέμπτη Ήπειρο, επισημαίνοντας πως ο Ελληνισμός έχει γίνει κομμάτι του Αυστραλιανού τοπίου όσο και οι ελαιώνες της νοτίου Αυστραλίας.

Επιπλέον, τονίζει ότι όπως ο Ελληνισμός απαιτεί την αναγνώρισή του ως ο γηγενής πληθυσμός της Θράκης, της Ανατολίας, του Πόντου, της Κύπρου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, τόσο απαιτούν αναγνώριση οι γηγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση – μήνυμα της ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ για την Ημέρα της Αυστραλίας:

Η 26η Ιανουαρίου αποτελεί εθνική εορτή της Αυστραλίας.

Σαν σήμερα έφθασαν τα πλοία του Πρώτου Στόλου στον κόλπο Botany της Νέας Νοτίου Ουαλίας, σήμερα στο νότιο τμήμα του Σύδνεϋ.

Για τους ιθαγενείς και πολλούς άλλους, η 26η Ιανουαρίου αποτελεί την επέτειος της Βρετανικής εισβολής στις πατρίδες τους.

Όπως ο Ελληνισμός απαιτεί την αναγνώρισή του ως ο γηγενής πληθυσμός της Θράκης, της Ανατολίας, του Πόντου, της Κύπρου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, τόσο απαιτούν αναγνώριση οι γηγενείς πληθυσμοί της Αυστραλίας.

Για την ΑΧΕΠΑ ΝΝΟ, η 26η Ιανουαρίου είναι μία εθνική εορτή, η οποία πρέπει να τιμάται με σεβασμό ως η αρχή της σύγχρονης Αυστραλίας.

Τους τελευταίους δύο και πλέον αιώνες, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες έχουν κτίσει τις ζωές τους στην Πέμπτη Ήπειρο.

Από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μικρά Ασία, την Αίγυπτο, τη Ρουμανία, τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, τη Νότια Αφρική, και πολλές άλλες χώρες έχουν έρθει οι Έλληνες. Κάποιοι ως οικονομικοί μετανάστες. Άλλοι σαν πολιτικοί πρόσφυγες.

Άλλοι ήταν επιζώντες της Γενοκτονίας των Ελλήνων (1914-1924), οι οποίοι έλαβαν χείρα βοήθειας από Αυστραλούς την ώρα που τους κυνηγούσαν άλλοι από τις πατρογονικές τους εστίες στη Θράκη, στον Πόντο, στην Ανατολία.

Κάποιοι μετανάστευσαν ανάμεσα στην Αυστραλία, την Ελλάδα και την Κύπρο πολλές φορές, όπως ο πρόγονός μας ο Οδυσσέας, ακολουθώντας τις ανήσυχες ψυχές τους.

Μοναδική περίπτωση αποτελούν οι κληρικοί – οι ιερείς, Επίσκοποι κι Αρχιεπίσκοποι, οι οποίοι μετανάστευσαν στην Αυστραλία για να υπηρετήσουν τις πνευματικές ανάγκες των Ορθοδόξων της Αυστραλίας.

Οποιοσδήποτε ο λόγος ο οποίος τους έφερε στους Αντίποδες, οι Έλληνες γεννημένοι στο εξωτερικό καθώς και οι Έλληνες γεννημένοι στην Αυστραλία, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στη χώρα και στην κοινωνία η οποία τους έχει προσφέρει τόσες ευκαιρίες: οικονομικές, πολιτικές, επιμορφωτικές, πνευματικές και πολλές άλλες.

Όπως κλείνει το ποντιακό μοιρολόι για την Άλωση της Πόλης το 1453, ο Ελληνισμός «ανθεί και φέρει κι άλλο».

Ο Αυστραλιώτης Ελληνισμός συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται, προσαρμόζοντας στις εδώ συνθήκες και υιοθετώντας από αυτές.

Όπως απoδεικνύει η ελληνική παρουσία ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι τιμήθηκαν σήμερα από το αυστραλιανό κράτος, ο Ελληνισμός έχει γίνει κομμάτι του Αυστραλιανού τοπίου όσο και οι ελαιώνες της νοτίου Αυστραλίας.

Χρόνια Πολλά! Χαρούμενη Ημέρα της Αυστραλίας!

Σχετικά άρθρα