Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άπατος ο τουρισμός και το 2021; Βρετανία: «Μην κάνετε ακόμα κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές»

Άπατος ο τουρισμός και το 2021; Βρετανία: «Μην κάνετε ακόμα κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Τουρισμός, Τουρίστες,

Οι Βρετανοί δεν πρέπει να κάνουν ακόμα κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός που είναι αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού COVID της χώρας, εν όψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης για αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα.

Ερωτηθείς εάν τα πιθανά μέτρα σήμαινε ότι ήταν πολύ νωρίς για το κοινό να κλείσει διακοπές, ο Νάντιμ Ζαχάου είπε: «Σαφώς».

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι εξετάζει την επιλογή ξενοδοχείων καραντίνας για όσους φτάνουν στη Βρετανία για να αποτρέψει τον κίνδυνο εισόδου στη χώρα νέων παραλλαγών του ιού.

Ο Νάντιμ Ζαχάου είπε στο Sky News ότι θα υπάρξει ανακοίνωση αργότερα την Τρίτη.

Το BBC ανέφερε ότι η απαίτηση απομόνωσης σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες θα ισχύει για αφίξεις από το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Αφρικής και της Νότιας Αμερικής, καθώς και για αφίξεις από την Πορτογαλία.

Είπε ότι δεν υπήρξε «καμία οριστική απόφαση ακόμη» σχετικά με αφίξεις από άλλα μέρη του κόσμου και αυτό ήταν «ακόμα εκκρεμές ζήτημα».

Ο Τκ. ζόνσον θα προεδρεύει σε συνάντηση με ανώτερους υπουργούς για την απόφαση αργότερα την Τρίτη.

«Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς.

»Υπάρχουν ακόμη 37.000 άνθρωποι στο νοσοκομείο με COVID αυτή τη στιγμή, είναι πολύ νωρίς για να καν εικαστούμε για το καλοκαίρι».

Η Βρετανία έχει τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό νεκρών στον κόσμο από την πανδημία, με 98.531 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στη χώρα σε διάστημα 28 ημερών από την διάγνωσή τους με τον νέο κορωνοϊό, ενώ αντιμετωπίζει επίσης μια από τις βαθύτερες οικονομικές υφέσεις.

Η θέσπιση ξενοδοχείων καραντίνας συν η προειδοποίηση να μην προχωρούν οι Βρετανοί σε κρατήσεις για τις διακοπές θα αποτελέσουν νέο χτύπημα στον ταξιδιωτικό κλάδο που αγωνίζεται για επιβίωση.

Η Rolls Royce μείωσε τις προβλέψεις της για τον χρόνο ανάκαμψης την Τρίτη λόγω μέτρων που έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση των νέων παραλλαγών.

Σχετικά άρθρα