Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό την Πέμπτη στη Βαγδάτη με δεκάδες νεκρούς

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό την Πέμπτη στη Βαγδάτη με δεκάδες νεκρούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βαγδάτη, Βομβιστική Επίθεση, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS/IS/Daesh) ανέλαβε την ευθύνη για τις δίδυμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στην κεντρική Βαγδάτη την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου με θύματα περισσότερους από 30 νεκρούς πολίτες και 100 τραυματίες.

Η τρομοκρατική οργάνωση σε ανακοίνωσή της, με την οποία ανέλαβε την ευθύνη, αναφέρει ότι οι δύο βομβιστές αυτοκτονίας που χτύπησαν στην κεντρική Βαγδάτη την Πέμπτη ονομάζονταν Άμπου Γιουσίφ Αλ Ανσάρι και Μοχάμαντ Αρίφ Αλ Μουχατζίρ.

Η τρομοκρατική οργάνωση καυχιέται για τη δολοφονία των 30+ πολιτών και αποκαλεί τα θύματα «al-rafidah» («αυτούς που απέρριψαν»), έναν υποτιμητικό όρο που χρησιμοποιείται από το Ισλαμικό Κράτος για τους σιίτες μουσουλμάνους, τους οποίους θεωρεί «αποστάτες» (murtad) του Ισλάμ.

Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της Πέμπτης από το Ισλαμικό Κράτος ήταν οι πρώτες του 2021 στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δίδυμες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν στο κεντρικό τμήμα της πόλης, με έναν τρομοκράτη να πυροδοτεί το γιλέκο αυτοκτονίας του σε μια δημοφιλή αγορά και τον άλλο μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Σχετικά άρθρα