Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν ότι αγόρασαν 50 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαίωσαν ότι αγόρασαν 50 μαχητικά F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ),

Είναι επίσημο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγόρασαν τα 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ και τα 18 μαχητικά ντρον, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ουάσιγκτον. Η ανακοίνωση τονίζει ότι η συμφωνία ολοκληρώθηκε την Τρίτη και όχι την Τετάρτη μία ώρα πριν την ορκωμοσία Μπάιντεν, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Η συνολική αξία των συμβολαίων εκτιμάται σε 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

»Αυτό περιλαμβάνει έως και 50 μαχητικά F-35A αξίας 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 18 ντρον MQ-9B αξίας 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διάφορα πυρομαχικά αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας και τονίζεται ότι, τον Δεκέμβριο, η Γερουσία των ΗΠΑ απέρριψε μια προσπάθεια αποκλεισμού της πώλησης.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν δεσμευτεί για αποκλιμάκωση και έναν νέο περιφερειακό διάλογο.

»Αυτό το τελευταίο αμυντικό πακέτο επιβεβαιώνει τη συνεργασία ΗΑΕ-ΗΠΑ με την ενίσχυση της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας για την αντιμετώπιση των εξελισσόμενων περιφερειακών απειλών.

»Είναι σύμφωνο με τη διμερή στρατηγική εθνικής άμυνας των ΗΠΑ που επιτρέπει στους εταίρους τους να αναλαμβάνουν περισσότερη ευθύνη για τη δική τους και τη συλλογική ασφάλεια στη Μέση Ανατολή».

Σχετικά άρθρα