Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίδομα σε όσους έχουν κορωνοϊό εξετάζει η Βρετανία

Επίδομα σε όσους έχουν κορωνοϊό εξετάζει η Βρετανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Την παροχή εφάπαξ επιδόματος σε όσους βρίσκονται θετικοί στον κορωνοϊό εξετάζει η Βρετανία.

Το… πρωτότυπο αυτό μέτρο εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να πείσει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό και να μπαίνουν έπειτα σε καραντίνα εάν αυτό είναι θετικό.

Η κυβέρνηση εξετάζει την παροχή επιδόματος έπειτα από έρευνα που έδειξε ότι μόλις το 17% των Βρετανών που εμφανίζουν συμπτώματα κορωνοϊού, πηγαίνουν να κάνουν το τεστ υπό τον φόβο ότι θα χάσουν μέρος του εισοδήματός τους αν σταματήσουν να εργάζονται.

Η πρόταση αυτή, που θα κοστίσει στην κυβέρνηση πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα ή πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ το μήνα, αποκαλύπτεται σε ένα έγγραφο 16 σελίδων που διέρρευσε, το οποίο εκπόνησε το Υπουργείο Υγείας.

«Η αποφυγή της καραντίνας αναφέρεται ως το σημαντικότερο εμπόδιο για να κάνει κανείς τεστ για τον κορωνοϊό», αναφέρεται στο 16σέλιδο έγγραφο προσθέτοντας ότι μόνο ένα στα τέσσερα άτομα τηρούν την αυτο-απομόνωση για τις 10 ημέρες ενώ το 15% συνεχίζει να εργάζεται.

«Όποιος θα βγαίνει θετικός στον κορωνοϊό, ανεξάρτητα από την ηλικία, την απασχόλησή του ή την ικανότητά του να εργάζεται από το σπίτι, θα μπορεί να πάρει το επίδομα» αναφέρεται.

Σχετικά άρθρα