Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος στη Γαλλία

Μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδος στη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, για τους ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Γαλλία πλέον απαιτεί από όλους τους επισκέπτες, τόσο των χωρών της ΕΕ όσο και όσων προέρχονται από χώρες εκτός μπλοκ, την προσκόμιση αρνητικού τεστ PCR για τον κορωνοϊό το οποίο πρέπει να έχει γίνει λιγότερο από τρεις μέρες προτού εισέλθουν στην χώρα.

Οι νέου κανόνες, οι οποίοι ισχύουν από την ερχόμενη Κυριακή το πρωί, ανακοινώθηκαν από το Ελιζέ, αργά την Πέμπτη και έπειτα από το ευρωπαϊκό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσα τηλεδιάσκεψης με αντικείμενο την διαχείριση και των συντονισμό των κρατών μελών για τον έλεγχο της πανδημία μέσω της επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της επιβολής περιορισμών στην ελεύθερη μετακίνηση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για «την πολύ σοβαρή υγειονομική κατάσταση» σε όλη την Ευρώπη.

«Πρέπει να απευθύνεται ισχυρή σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια που δεν είναι απολύτως απαραίτητα», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν συμπληρώνοντας ότι έχει «μεγάλη σημασία να συνεχίσει να λειτουργεί η ενιαία αγορά», δηλαδή να εξασφαλιστεί η ομαλή ροή «απαραίτητων εργαζομένων και εμπορευμάτων» μεταξύ των χωρών μελών της ΕΕ.

Μέχρι τώρα ο Μακρόν υπερασπιζόταν την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών μεταξύ των μελών της ΕΕ.

Ωστόσο, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία και η εξάπλωση νέων, πιο μολυσματικών παραλλαγών του ιού τον έπεισαν για την ανάγκη υιοθέτησης της επίδειξης αρνητικού τεστ σε σχεδόν όλους όσους που διέρχονται τα εθνικά σύνορα.

Πολλοί ηγέτες της ΕΕ υιοθέτησαν την ίδια προσέγγιση με τον Μακρόν, σύμφωνα με το Ελιζέ.

Μετά την τηλεδιάσκεψη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ δήλωσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ ενδέχεται να χρειαστεί να επιβάλουν νέους περιορισμούς στα μη απαραίτητα ταξίδια, παρόλο που προσπαθούν να αποφύγουν το κλείσιμο των συνόρων στο μπλοκ.

Να σημειωθεί ότι στη Γαλλία, όπου ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού κοντεύει τους 72.000 νεκρούς, ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 ξεπέρασε ξανά την Πέμπτη το όριο των 20.000.

Σχετικά άρθρα