Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Συρία αναμένει τον Απρίλιο εμβόλια από Κίνα και Ρωσία

Η Συρία αναμένει τον Απρίλιο εμβόλια από Κίνα και Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ρωσία, Συρία,

Εμβόλια από την Κίνα και τη Ρωσία αναμένεται να φτάσουν στη Συρία τον Απρίλιο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Συριακού Ιατρικού Συλλόγου, Καμάλ Άσαντ Άμερ.

Ο Άμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει καταστρώσει σχέδιο για να ξεκινήσει τη χορήγηση του εμβολίου τον ερχόμενο Απρίλιο και ότι επιπλέον ποσότητες θα παραγγελθούν αργότερα, εάν χρειαστεί, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας.

Η συριακή κυβέρνηση σκοπεύει να εισάγει δύο εκατομμύρια δόσεις, με προτεραιότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Τους τελευταίους μήνες, οι συριακές Αρχές επιβεβαίωσαν ότι 100 γιατροί πέθαναν από επιπλοκές της COVID-19, ενώ περίπου 30 άλλοι πέθαναν από διάφορες ασθένειες ή ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από τους γιατρούς που πέθαναν ήταν μεταξύ 50 και 60 ετών, με την πλειοψηφία τους στη Δαμασκό, το Χαλέπι και τη Χομς, σύμφωνα με προηγούμενη δήλωση που εκδόθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο.

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι πολλοί υγειονομικοί υπάλληλοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και είχαν υποβληθεί σε θεραπεία εντός της χώρας, χωρίς να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός.

Πριν από μια εβδομάδα, η συριακή κυβέρνηση ενέκρινε έναν μηχανισμό που επινόησε το υπουργείο Υγείας για την εισαγωγή εμβολίων κορωνοϊού.

Η Συρία είναι μία από τις 92 χώρες που θα λάβουν τα εμβόλια ως μέρος μιας πρωτοβουλίας οικονομικής βοήθειας που ξεκίνησε από την COVAX.

Η COVAX είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Συμμαχία Εμβολίων για τη διασφάλιση γρήγορης και δίκαιης πρόσβασης στα εμβόλια COVID-19, με στόχο να εμβολιαστεί έως και το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού σε όλες τις χώρες μέλη.

Το πρόγραμμα συνήψε συμφωνίες πρόσβασης σε δύο δισεκατομμύρια δόσεις πολλών διαφορετικών εμβολίων, υπό την προϋπόθεση ότι οι πρώτες δόσεις θα αρχίσουν να φθάνουν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Φαϊσάλ αλ Μεκντάντ, εξέφρασε την ελπίδα της Δαμασκού να αποκτήσει δωρεάν το ρωσικό εμβόλιο κατά την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα για την αγορά του εμβολίου.

Ο συριακός λαός έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα ρωσικά εμβόλια από ό,τι της Pfizer και άλλων εμβολίων, δήλωσε.

Σχετικά άρθρα