Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως το 2030 το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η Σαουδική Αραβία θα είναι από ανανεώσιμες

Έως το 2030 το 50% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει η Σαουδική Αραβία θα είναι από ανανεώσιμες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ενέργεια, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηλεκτρισμός, Κλιματική Αλλαγή, Σαουδική Αραβία, Φυσικό Αέριο,

Ο Πρόεδρος Ατομικής και Ανανεώσιμης Ενέργειας της Οικονομικής Πόλης του Βασιλιά Αμπντουλάχ, Δρ Χαλίντ αλ Σουλτάν, δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία εργάζεται για τη δημιουργία ενός βιώσιμου τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο οποίος περιλαμβάνει βιομηχανίες, υπηρεσίες, εντοπισμό τεχνολογιών και εκπαίδευση ανθρωπίνου δυναμικού.

Το υπουργείο Ενέργειας του βασιλείου ενέκρινε πολιτικές που ενθαρρύνουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Προγράμματος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υπό την ηγεσία του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, για να καταστεί το ενεργειακό σύστημα ένα ενοποιημένο κέντρο για την ενεργειακή έρευνα και μέτρηση, συλλογή δεδομένων, οργάνωση και ανάπτυξη, καθώς και προσφορές που σχετίζονται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Σουλτάν σημείωσε ότι το βασίλειο επιδιώκει να έχει έως το 2030 το 50% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το υπόλοιπο από το φυσικό αέριο.

Τα σχόλιά του έγιναν κατά την έναρξη της 11ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Διεθνούς Οργανισμού Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (IRENA).

Ο Σουλτάν είπε ότι το βασίλειο έχει ξεκινήσει διάφορα έργα και πρωτοβουλίες σε αυτό το πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένου του έργου παραγωγής πράσινου υδρογόνου στη NEOM και των έργων της SABIC και της Saudi Aramco για τη σύλληψη, αποθήκευση και χρήση άνθρακα στην κατασκευή διαφόρων προϊόντων, όπως η μπλε αμμωνία.

Το τελευταίο εγκρίθηκε από τους ηγέτες της G20 και αντιπροσωπεύει μια ολοκληρωμένη, ολοκληρωμένη και ρεαλιστική προσέγγιση για τη διαχείριση των εκπομπών και την πρόληψη της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σχετικά άρθρα