Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιράν: Η εποχή του τυράννου Τραμπ έφτασε στο τέλος της – Να άρει τις κυρώσεις ο Μπάιντεν

Ιράν: Η εποχή του τυράννου Τραμπ έφτασε στο τέλος της – Να άρει τις κυρώσεις ο Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια, Τζο Μπάιντεν, Χασάν Ροχανί,

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κάλεσε τον εκλεγέντα Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, να επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του 2015 και να άρει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην Τεχεράνη από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη, ο Ρουχάνι δήλωσε ότι το μπαλάκι περνάει «στο Δικαστήριο των ΗΠΑ τώρα».

«Εάν η Ουάσιγκτον επιστρέψει στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν για το 2015, θα σεβαστούμε πλήρως τις δεσμεύσεις μας στο πλαίσιο του Συμφώνου», δήλωσε.

Αναφερθείς στον Τραμπ, δήλωσε ότι «η εποχή ενός τυράννου έφτασε στο τέλος της και σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της δυσοίωνης κυριαρχίας του».

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του Τραμπ και μάλιστα κάποια στιγμή έδειχναν να φτάνουν σχεδόν στο σημείο μηδέν μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι τελευταίες εβδομάδες κύλησαν εν μέσω φόβων ότι η απερχόμενη διοίκηση Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει μια σύγκρουση στις τελευταίες ημέρες της.

Με τον Μπάιντεν, ο οποίος ήταν μέλος της κυβέρνησης Ομπάμα η οποία διαπραγματεύτηκε την αρχική συμφωνία, να εισέρχεται στην εξουσία την Πέμπτη (21/1), οι ελπίδες για προσέγγιση έχουν αναπτερωθεί.

Στη συνάντηση την Τετάρτη, ο Ρουχάνι κατηγόρησε τον Τραμπ, λέγοντας ότι τα τέσσερα χρόνια του στο αξίωμα «δεν έφεραν καρπούς εκτός από την αδικία και τη διαφθορά και προκαλώντας προβλήματα για τον λαό του και τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα