ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο διάδοχος του οθωμανικού θρόνου Ντουντάρ Οσμάνογλου σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε ο διάδοχος του οθωμανικού θρόνου Ντουντάρ Οσμάνογλου σε ηλικία 90 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Οθωμανική Αυτοκρατορία, Ορχάν Οσμάνογλου, Τουρκία,

Πέθανε ο διάδοχος του οθωμανικού θρόνου, Ντουντάρ Αλί Οσμάν Οσμάνογλου (Dündar Ali Osman Osmanoğlu) τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 σε ηλικία 90 ετών. Ήταν ο 45ος επικεφαλής του Οίκου του Οσμάν, δηλαδή των Οσμανλήδων ή Οθωμανών.

Εάν δεν είχαν καταργηθεί η Οθωμανική Αυτοκρατορία (1922) και το Χαλιφάτο (1924) από τον Κεμάλ Ατατούρκ θα ήταν πατισάχ (σουλτάνος) της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και χαλίφης του μουσουλμανικού κόσμου. Η σειρά διαδοχής είναι γνήσια και ξεκινά από το 1299.

«Ο πατέρας της οικογένειάς μας και της οθωμανικής δυναστείας, ο θείος μας πρίγκιπας Ντουντάρ Αμπντούλκεριμ Οσμάνογλου πέθανε στη Δαμασκό της Συρίας. Θεός σχωρέσ’ τον», αναφέρει σε δήλωσή του στο Twitter ο γιος του αδελφού του, Ορχάν Οσμάνογλου.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, ο επικεφαλής της οθωμανικής οικογένειες πέθανε μόνος του στη Δαμασκό, στην οποία γεννήθηκε το 1930 μετά τη φυγή της οικογένειάς του από την Κωνσταντινούπολη το 1924 εξαιτίας της κατάργησης του Χαλιφάτου.

Τα τελευταία χρόνια μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας, που ζουν στην Τουρκία, προσπαθούσαν να επαναπατρίσουν τον γηραιό διάδοχο, ο οποίος αδυνατούσε να έχει σχέσεις με την πατρίδα του εξαιτίας του συριακού πολέμου που ξέσπασε το 2011.

Ο 90χρονος πρίγκιπας ήταν δισέγγονος του τελευταίου Οθωμανού σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ ΙΙ.

Είχε νυμφευτεί την Γιούσρα Χανίμ Εφέντι αλλά δεν απέκτησαν παιδιά.

Η αυτοκρατορική οικογένεια της Τουρκίας εκδιώχθηκε από τη χώρα το 1924.

Στις γυναίκες μέλη της οικογένειας επιτράπηκε να επιστρέψουν το 1952 και στους άνδρες μετά το 1974.

Νέος διάδοχος του αυτοκρατορικού θρόνου και επικεφαλής του Οίκου του Οσμάν, σύμφωνα με τη σειρά διαδοχής, είναι ο 88χρονος αδελφός του Χαρούν Οσμάνογλου.

Ο Ορχάν Οσμάνογλου, που έγραψε το μήνυμα στο Twitter, είναι ο πρωτότοκος γιος του Χαρούν και επόμενος στη σειρά διαδοχής.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Ερντογάν δεν μπορεί να ανακηρυχθεί σουλτάνος των Οθωμανών επειδή η οθωμανική οικογένεια υφίσταται και με σειρά διαδοχής.

Μόνο ένας Οσμάν (Οθωμανός) μπορεί να γίνει πατισάχ (σουλτάνος). Ο Ερντογάν το ξέρει αυτό, για αυτό και σκοπεύει να γίνει χαλίφης.

Σχετικά άρθρα