Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα τους λιώσουν οι Αμερικανοί τους Τούρκους – Ο Μπλίνκεν αποκάλεσε την Τουρκία «λεγόμενο» στρατηγικό εταίρο

Θα τους λιώσουν οι Αμερικανοί τους Τούρκους – Ο Μπλίνκεν αποκάλεσε την Τουρκία «λεγόμενο» στρατηγικό εταίρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τουρκία,

«Λεγόμενο» στρατηγικό εταίρο αποκάλεσε την Τουρκία ο Άντονι Μπλίνκεν και δεν απέκλεισε την επιβολή νέων κυρώσεων στο ερντογανάτο.

Ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι «απαράδεκτες» όσον αφορά την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400.

Ο κ. Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα «δουν (εννοεί η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν) αν πρέπει να γίνουν περισσότερα» (εννοεί τις κυρώσεις).

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών απαντώντας στον γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών S-400, ανέφερε ότι:

«Είναι απαράδεκτο, ο λεγόμενος στρατηγικός εταίρος μας να είναι πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές, τη Ρωσία», τόνισε ο κ. Μπλίνκεν.

Από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά «διαβολοεβδομάδα» για τον Ερντογάν. Ή μήπως «διαβολοχρόνος»; Θα δείξει. Εξαρτάται από το πόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θελήσουν να πειθαρχήσουν τον αμόρφωτο τζιχαντιστή.

Σχετικά άρθρα