Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη διεμφυλική υφυπουργό στις ΗΠΑ

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την πρώτη διεμφυλική υφυπουργό στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζο Μπάιντεν, Τρανσέξουαλ,

Μια ακόμα πρωτιά θα κατακτήσει το υπουργικό συμβούλιο που θα ανακοινώσει οσονούπω ο Τζο Μπάιντεν.

Μεταξύ αυτών, αναμένεται να βρεθεί και η δρ. Ρέιτσελ Λεβίν, η πρώτη ανοιχτά διεμφυλική σε αμερικανικό υπουργικό συμβούλιο.

Ο διορισμός της θα επικυρωθεί από την Γερουσία -που πλέον ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς– αφού ο Μπάιντεν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για τη θέση της υφυπουργού Υγείας.

Η δρ. Λεβίν στα 64 της είναι παιδίατρος υπήρξε πρωτοπόρος καθώς ήταν μια από τους ελάχιστους διεμφυλικούς σε κυβερνητική θέση και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Ο διορισμός της εκεί εγκρίθηκε μάλιστα από τη Γερουσία της Πενσυλβάνια στην οποία πλειοψηφία είχαν οι Ρεπουμπλικάνοι, ενώ για περισσότερο από 10 μήνες έχει υπάρξει το δημόσιο πρόσωπο της πολιτείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως «H δρ. Ρέιτσελ Λεβίν θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την απαραίτητη εξειδίκευση που χρειαζόμαστε για να βγάλουμε τον κόσμο από αυτή την πανδημία -ανεξάρτητα από τον ταχυδρομικό τους κώδικα, τη θρησκεία τους, τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία- και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες της δημόσιας υγείας της χώρας μας σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή αλλά και μετά από αυτή».

«Είναι μια ιστορική αλλά και μια κατάλληλη επιλογή για να βοηθήσει τις προσπάθειες της προεδρίας» συμπλήρωσε.

Η δρ. Λεβίν, έχει αποφοιτήσει από το Χάρβαρντ, ενώ έχει αρθρογραφήσει για μια σειρά θέματα όπως η κρίση των οπιοειδών, την ιατρική κάνναβη αλλά και τις διατροφικές διαταραχές.

Σχετικά άρθρα