Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι (PKK): Το 2020 σκοτώσαμε 1.005 Τούρκους στρατιώτες

Κούρδοι (PKK): Το 2020 σκοτώσαμε 1.005 Τούρκους στρατιώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Οι αντάρτικες δυνάμεις που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους – απολογισμό του 2020 ότι σκότωσαν, το περασμένο έτος, 1.005 Τούρκους στρατιώτες, οι εννέα από αυτούς υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί. Πρόκειται για σημαντικές απώλειες του τουρκικού στρατού που δεν επιβεβαιώνονται από την τουρκική πλευρά.

Ήταν «ένα έτος αντίστασης ενάντια στην καταπίεση που επέβαλε το αποικιοκρατικό-φασιστικό τουρκικό κράτος στον λαό μας, στους εκπροσώπους του λαού μας και στους φίλους του λαού μας.

»Το φασιστικό τουρκικό κράτος υπέστη σοβαρά χτυπήματα το 2019 και ισχυρίστηκε ότι θα τελειώσει το κίνημά μας το 2020.

»Σε αυτό το πλαίσιο, κινητοποίησε όλη του τη δύναμη για να εμβαθύνει τον βρώμικο πόλεμο που έχει αναπτύξει σε όλα τα μέρη του Κουρδιστάν… (…)

»Ωστόσο, το αποικιοκρατικό τουρκικό κράτος, το οποίο δεν έχει επιτύχει αποτελέσματα εναντίον του ανταρτικού του Κουρδιστάν τα τελευταία 36 χρόνια, δεν κατάφερε να επιτύχει τίποτα το 2020», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Όλες οι τρέχουσες εξελίξεις μας δείχνουν ότι το 2021 δεν θα είναι μια συνηθισμένη χρονιά για τους λαούς του Κουρδιστάν και της περιοχής.

»Οι απελευθερωτές αντάρτες του Κουρδιστάν, που έχουν γίνει η ελπίδα των λαών της περιοχής, θα παίξουν σίγουρα τον ρόλο τους στην επερχόμενη ιστορική διαδικασία», τονίζεται.

Σχετικά άρθρα