Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μαστουρωμένος” ο αποκεφαλιστής “Τζον” σύμφωνα με ειδικό επιστήμονα

“Μαστουρωμένος” ο αποκεφαλιστής “Τζον” σύμφωνα με ειδικό επιστήμονα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ναρκωτικά, Ντέιβιντ Χέινς, Τζιχαντιστές,

Ο Βρετανός ειδικός επιστήμονας που μελέτησε το βίντεο της εκτέλεσης του Ντέιβιντ Χέινς από το Ισλαμικό Κράτος, λέει ότι ο περιβόητος αποκεφαλιστής “Τζον” ήταν μαστουρωμένος την ώρα που μιλούσε και του πριόνιζε το κεφάλι.

Μάλιστα υπάρχει η υποψία ότι ο εκτελεστής είχε κάνει χρήση του διεγερτικού φυτικού ναρκωτικού khat, ενώ η ανάλυση της φωνής του έδειξε ότι πάσχει από στρες.

Ο ίδιος ειδικός επιστήμονας, μιλώντας στην εφημερίδα The Times, ανέφερε ότι η φωνή του εκτελεστή στο τελευταίο βίντεο δεν είναι ίδια όπως στα βίντεο εκτέλεσης των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων. Είναι πιο αργή, σε έναν τόνο ελαφρώς υψηλότερο. Ωστόσο, συμφωνεί ότι η προφορά είναι όντως από τη νοτιοδυτική Αγγλία.

Το απαγορευμένο φυτικό ναρκωτικό khat είναι ευρέως γνωστό στην Υεμένη και η χρήση του είναι διαδεδομένη στις κοινότητες των Σομαλών της Βρετανίας.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το ναρκωτικό αυτό χρησιμοποιείται από τους τζιχαντιστές σε Σομαλία και Υεμένη και υπάρχουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κάνουν χρήση του συγκεκριμένου ναρκωτικού, προκειμένου να νικήσουν την εξάντληση και να αυξήσουν τις πολεμικές τους δεξιότητες!

Να σημειώσουμε ότι η χρήση ναρκωτικών από μαχητές δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Οι φοβεροί Ασασίνοι του Μεσαίωνα (μια οργάνωση μουσουλμάνων εκτελεστών που πολεμούσαν τους σταυροφόρους), ονομάστηκαν έτσι επειδή έκαναν ευρεία χρήση Χασίς (Χασίς – Χασασίνοι – Ασασίνοι).

Ο ειδικός επιστήμονας που ανέλυσε τον ήχο στο βίντεο εκτέλεσης του Ντέιβιντ Χέινς πρόσθεσε ότι η φωνή του εκτελεστή εκτός από χρήση ναρκωτικών και κατάσταση άγχους, προδίδει και άλλους ψυχολογικούς παράγοντες υπό την επήρεια των οποίων βρισκόταν ο τζιχαντιστής, αλλά ο επιστήμονας δεν ανέφερε ποιοι ήταν αυτοί.

Σχετικά άρθρα