Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρναβαλιστές στη Βόρεια Μακεδονία έκαψαν τη σημαία της Βουλγαρίας

Καρναβαλιστές στη Βόρεια Μακεδονία έκαψαν τη σημαία της Βουλγαρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Καρναβάλι,

Η Σόφια εξέφρασε την σφοδρή ενόχλησή της για το κάψιμο της σημαίας της Βουλγαρίας, κατά τη διάρκεια καρναβαλικών εκδηλώσεων σε κωμόπολη της Βόρειας Μακεδονίας.

Το περιστατικό συνέβη προχθές Τετάρτη, στην κωμόπολη Βέβτσανι, όταν καρναβαλιστές έκαψαν τη σημαία της Βουλγαρίας, προφανώς ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το βέτο που έθεσε τον περασμένο μήνα η Βουλγαρία σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βόρεια Μακεδονία.

Για το περιστατικό, ο πρέσβης της Βουλγαρίας στα Σκόπια προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας.

«Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε κάψιμο βουλγαρικής σημαίας στο χωριό Βέβτσανι της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, έδωσα εντολή στον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Άνγελ Ανγκέλοφ να εκφράσει στην κυβέρνηση της χώρας αυτής την έντονη διαμαρτυρία μας για την βάνδαλη αυτή πράξη.

»Ο πρέσβης Ανγκέλοφ προέβη ήδη σε αυστηρό προφορικό διάγραμμα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» γνωστοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Στην κωμόπολη Βέβτσανι, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βόρειας Μακεδονίας πραγματοποιούνται καρναβαλικές εκδηλώσεις στις 13 και 14 Ιανουαρίου κάθε χρόνου, οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών.

Φέτος, ο Δήμος Βέβτσανι, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται το καρναβάλι ματαίωσε τις εκδηλώσεις εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ωστόσο, ορισμένοι καρναβαλιστές οργανώθηκαν από μόνοι τους και προσπάθησαν να προβάλουν κάποιες καρναβαλικές παραστάσεις, συγκρουόμενοι μάλιστα και με την Αστυνομία, η οποία επιχείρησε να τους διαλύσει επειδή παραβίαζαν την απαγόρευση που ισχύει για συναθροίσεις, λόγω της κατάστασης με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ομάδα μεταξύ των καρναβαλιστών παρέλασε με απαγορευμένες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Προφανώς ανεξέλεγκτοι ακροδεξιοί, που δεν θέλουν να είναι ούτε Έλληνες ούτε Βούλγαροι αλλά μόνο «αρχαίοι Μακεδόνες», προκάλεσαν τις εντάσεις.

Σχετικά άρθρα