Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Νάνσι Πελόσι έδωσε οδηγίες να παραπεμφθεί ο Ντ. Τραμπ σε δίκη εάν δεν παραιτηθεί

Η Νάνσι Πελόσι έδωσε οδηγίες να παραπεμφθεί ο Ντ. Τραμπ σε δίκη εάν δεν παραιτηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νάνσι Πελόσι, Ντόναλντ Τραμπ,

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, έκανε γνωστό ότι έδωσε οδηγίες στην Επιτροπή Κανονισμών του σώματος να προετοιμαστεί για την υποβολή κατηγορητηρίου ώστε να παραπεμφθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, εάν ο ένοικος του Λευκού Οίκου δεν παραιτηθεί μετά την αιματηρή εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Η ελπίδα των μελών» του σώματος «είναι ότι ο πρόεδρος θα παραιτηθεί άμεσα», ανέφερε η κυρία Πελόσι σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε αφού συνεδρίασε με την κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «η Βουλή διατηρεί όλες τις επιλογές ανοικτές» και «οι διαβουλεύσεις μας θα συνεχιστούν».

Ο Άνταμ Σιφ, που ηγήθηκε της πρώτης παραπομπής του κ. Τραμπ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος «έχει διαπράξει το χειρότερο αδίκημα κατά της χώρας μας και του συντάγματος μέχρι σήμερα», προσθέτοντας:

«Ο κίνδυνος να συνεχίσει να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του θα αυξηθεί, στον χρόνο που απομένει στη θητεία του».

Ο κ. Σιφ είπε ότι το Κογκρέσο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια ταχεία διαδικασία που θα τους επέτρεπε να παραπέμψουν τον πρόεδρο πιο γρήγορα από την τελευταία φορά.

Ένα άρθρο κατηγορίας εναντίον του κ. Τραμπ για «υποκίνηση εξέγερσης» θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ήδη από τη Δευτέρα, σύμφωνα με έναν βοηθό του Κογκρέσου.

Οι Δημοκρατικοί, μετά και τα γεγονότα στο Καπιτώλιο, θεωρούν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό».

Η Νάνσι Πελόσι πρωτοστατεί στην απόπειρα παραπομπής και καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ, αφότου ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε σχετικά απρόθυμος τόσο για την ιδέα της παραπομπής όσο και για την επίκληση της 25ης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, η οποία δίνει στο υπουργικό συμβούλιο την εξουσία να αφαιρέσει τις εξουσίες από τον πρόεδρο.

«Αν έμεναν έξι μήνες, θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να τον βγάλουμε εκτός του Οβάλ Γραφείου, να τον κατηγορήσουμε ξανά και να ενεργοποιήσουμε την 25η Τροπολογία», είπε ο κ. Μπάιντεν.

«Αλλά τώρα είμαι συγκεντρωμένος στο να πάρουμε τον έλεγχο στις 20 Ιανουαρίου».

Ωστόσο, ο κ. Μπάιντεν ανέφερε ότι εναπόκειται στο Κογκρέσο να αποφασίσει εάν θα κατηγορήσει ή όχι τον πρόεδρο.

Σχετικά άρθρα