Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νάνσι Πελόσι σε στρατηγό Μίλεϊ: Ο Τραμπ μπορεί να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο

Νάνσι Πελόσι σε στρατηγό Μίλεϊ: Ο Τραμπ μπορεί να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμερικανικό Κογκρέσο, Βουλή των Αντιπροσώπων (ΗΠΑ), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μαρκ Μίλεϊ, Νάνσι Πελόσι, Ντόναλντ Τραμπ, Πεντάγωνο, Πυρηνικά Όπλα,

Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόσι μίλησε με τον ανώτατο στρατηγό του Πενταγώνου σχετικά με την «αποτροπή ενός ασταθούς» Ντόναλντ Τραμπ από το να ξεκινήσει μια στρατιωτική σύγκρουση ή να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς που του έχουν ανατεθεί (προς «φύλαξη») για την εκτόξευση των πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Αμερική.

Η τολμηρή αυτή κίνηση της κ. Πελόσι ανακοινώθηκε από το γραφείο της την Παρασκευή σε μια επιστολή προς τους Δημοκρατικούς νομοθέτες σε μια ενότητα με τίτλο:

«Αποτροπή ενός ανυπόφορου προέδρου από τη χρήση των κωδικών για τα πυρηνικά όπλα».

«Σήμερα το πρωί, μίλησα με τον επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων Μαρκ Μίλεϊ για να συζητήσω τις διαθέσιμες προφυλάξεις για την αποτροπή ενός ασταθούς προέδρου από την έναρξη στρατιωτικών εχθροπραξιών ή από το να έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτόξευσης και την παραγγελία πυρηνικού κτυπήματος», έγραψε η κ. Πελόσι.

«Η κατάσταση αυτού του απροσδόκητου Προέδρου δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνη και πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό από την ανισόρροπη επίθεση του στη χώρα μας και τη δημοκρατία μας», τονίζει.

Η επιστολή κυκλοφόρησε λίγα λεπτά πριν από την έναρξη τηλεδιάσκεψης με τους Δημοκρατικούς νομοθέτες για να συζητήσουν τις επιλογές τους ώστε να παραπέμψουν τον κ. Τραμπ μετά τη βίαιη και θανατηφόρα διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του, από τους πιστούς οπαδούς του την Τετάρτη.

Πέντε άτομα έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής μετά από μια διαδήλωση που κάλεσε ο κ. Τραμπ ο οποίος διαμαρτύρεται για την απώλεια των εκλογών.

Ευθύνεται ο κ. Τραμπ επειδή παρότρυνε τους υποστηρικτές του να «πολεμήσουν» για να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών υπέρ του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σχετικά άρθρα