Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λοκντάουν στη Σκωτία – Κλείνουν όλα έως τα τέλη Ιανουαρίου

Λοκντάουν στη Σκωτία – Κλείνουν όλα έως τα τέλη Ιανουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκολα Στάρτζεον, Σκωτία,

Αυστηρό λοκντάουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον, η οποία δήλωσε εξαιρετικά ανήσυχη για τη διαχείριση της πανδημίας σε αυτό το χρονικό σημείο.

Η Νίκολα Στάρτζεον, εξηγώντας την απόφαση, τόνισε:

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ανησυχώ περισσότερο για την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε τώρα από ό, τι ήμουν τον Μάρτιο του περασμένου έτους».

Ακόμη, είπε ότι η αυξημένη δυνατότητα μετάδοσης της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει ότι οι τρέχοντες περιορισμοί επιπέδου 4 της Σκωτίας ενδέχεται να μην είναι αρκετοί για να φέρουν τον δείκτη R κάτω από το 1.

«Είναι σημαντικό να περιορίσουμε περαιτέρω την επαφή μεταξύ διαφορετικών νοικοκυριών για να σταματήσουμε την εξάπλωση και να επαναφέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, ενώ εμβολιάζουμε περισσότερα άτομα», δήλωσε η Σκωτσέζα πρωθυπουργός.

«Εν ολίγοις, πρέπει να επιστρέψουμε για μια περίοδο σε μια κατάσταση πολύ πιο κοντά στο lockdown του περασμένου Μαρτίου. Πρέπει να δράσουμε άμεσα», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα