Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

50 νεκροί τζιχαντιστές μετά από αεροπορική επιδρομή

50 νεκροί τζιχαντιστές μετά από αεροπορική επιδρομή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Σοβαρές απώλειες υπέστησαν οι μακελάρηδες τζιχαντιστές που πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Περισσότεροι από 50 αιμοσταγείς φονιάδες σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε εναντίον τους η πολεμική αεροπορία του Ιράκ.

Αναλυτικά, στην πρώτη αεροπορική επιδρομή που είχε στόχο τις δυνάμεις των τζιχαντιστών στην πόλη Αλ Ντουλούιγε, 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, σκοτώθηκαν 26 μακελάρηδες και καταστράφηκαν έξι οχήματα.

Μεταξύ των νεκρών είναι διοικητής της ένοπλης ομάδας που εμπλέκεται στην εκτέλεση εκατοντάδων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στο στρατόπεδο Σπάιχερ κοντά στην Τικρίτ τον Ιούνιο, λίγες ημέρες αφού άρχισε η μεγάλη προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ. Οι φωτογραφίες από εκείνη τη σφαγή, εκείνο το λουτρό αίματος, είχαν σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε ισχυριστεί τότε ότι εκτέλεσε 170 σιίτες στρατιώτες και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες μαζικών εκτελέσεων νεαρών ανδρών με πολιτικά.

Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες εδώ: Ομαδική εκτέλεση Ιρακινών από τζιχαντιστές

Στη δεύτερη επιδρομή ακόμη 28 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή εναντίον στρατοπέδου το οποίο χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα