Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβιστική επίθεση της Αλ Κάιντα σε ρωσική βάση στη βόρεια Συρία

Βομβιστική επίθεση της Αλ Κάιντα σε ρωσική βάση στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αΐν Ίσσα, Αλ Κάιντα, Βομβιστική Επίθεση, Ισλαμιστές, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Τανζίμ Χουράς Αλ Ντιν (Οργάνωση Φυλάκων της Θρησκείας), Τζιχαντιστές,

Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση με όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά (VBIED) πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, σε ρωσική βάση στα βόρεια της επαρχίας Ράκα, στην περιοχή Ταλ Αλ Σαμάν, κοντά στην πόλη Αΐν Ίσσα, στη βόρεια Συρία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση «Χουράς αλ Ντιν» («Φρουροί της Θρησκείας») που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στην τοπική ιστοσελίδα North Press «ότι η ρωσική βάση ήταν οχυρωμένη και το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα δεν κατάφερε να διαπεράσει (τις οχυρώσεις) και δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή θάνατοι».

Πρόσθεσε ότι, οι τζιχαντιστές που εξαπέλυσαν την επίθεση κρυβόντουσαν μεταξύ χωριών κοντά στην πόλη Αΐν Ίσσα.

Νωρίτερα μεταδόθηκε ότι υπήρξαν απώλειες μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών της φρουράς της βάσης.

Η τρομοκρατική οργάνωση υποστηρίζει στην ανακοίνωσή της, με την οποία ανέλαβε και την ευθύνη της επίθεσης, ότι χρησιμοποίησε τηλεκατευθυνόμενο όχημα-βόμβα (VBIED).

Οι «Φρουροί της Θρησκείας» επιχειρούν κυρίως στα δυτικά της επαρχίας Ιντλίμπ και περιστασιακά στην ύπαιθρο της επαρχίας της Χάμα και της επαρχίας της Λαοδίκειας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που χτυπάνε στόχο στην επαρχία της Ράκα.

Η οργάνωση συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο 2018 από τζιχαντιστές πρώην μέλη της Αλ Νούσρα, της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ όπως μετονομάστηκε, όταν αυτή ανακοίνωσε πως παύει να αποτελεί τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ωστόσο, η αποστασιοποίηση της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ από την Αλ Κάιντα αμφισβητείται. Θεωρείται ότι προέβη σε αυτή την προσχηματική ανακοίνωση για να αφαιρεθεί από τις λίστες τρομοκρατικών οργανώσεων, πράγμα που τελικά δεν το κατάφερε.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από το σημείο της επίθεσης στην οχυρωμένη περίμετρο της ρωσικής βάσης.

Σχετικά άρθρα