Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιλότουρκοι τζιχαντιστές έπληξαν με αντιαρματική ρουκέτα ρωσικό τεθωρακισμένο στην Ιντλίμπ

Φιλότουρκοι τζιχαντιστές έπληξαν με αντιαρματική ρουκέτα ρωσικό τεθωρακισμένο στην Ιντλίμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τρίτη το απόγευμα ότι τρεις Ρώσοι στρατιώτες τραυματίστηκαν από επίθεση τζιχαντιστών που είχε στόχο ένα τεθωρακισμένο τους στα νοτιοανατολικά της επαρχίας Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία, Βιάτσεσλαβ Σίτνικ, δήλωσε, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, ότι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού των ρωσικών δυνάμεων χτυπήθηκε από αντιαρματική ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από μια περιοχή υπό τον έλεγχο «φιλο-τουρκικών συμμοριών», με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό τριών στρατιωτών.

Τόνισε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως σε στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου τους δόθηκε η απαραίτητη ιατρική βοήθεια και η υγεία τους είναι εκτός κινδύνου.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Κέντρου δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη ενώ ο ρωσικός στρατός εξασφάλιζε την εκκένωση τουρκικού φυλακίου στο νοτιοανατολικό τμήμα της ζώνης αποκλιμάκωσης στην Ιντλίμπ.

Τόνισε ότι η ρωσική στρατιωτική ηγεσία στη Συρία εργάζεται, σε συνεργασία με τον τουρκικό στρατό και τις υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας, για τον εντοπισμό των τζιχαντιστών που είναι υπεύθυνοι για την επίθεση με στόχο τον ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός είχε ήδη αποσυρθεί από το παρατηρητήριο-φυλάκιό του στην περιοχή Ταλ αλ Αχντάρ, όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση την Τρίτη.

Σχετικά άρθρα