ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου: Στην Κύπρο θέλουμε λύση με δύο κυρίαρχα κράτη

Τσαβούσογλου: Στην Κύπρο θέλουμε λύση με δύο κυρίαρχα κράτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, Υδρογονάνθρακες,

Με ανατολίτικες κουτοπόνηρες «θριαμβολογίες» για τη στάση της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και μιλώντας ανοιχτά για λύση διχοτόμησης στην Κύπρο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησε σε μία διπλωματική ανασκόπηση του 2020.

«Στην Κύπρο θέλουμε λύση. Όχι όμως μια ομοσπονδία, αλλά λύση με δύο κυρίαρχα κράτη», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που αναφέρθηκε και στα αισχρά πεπραγμένα της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο:

«(Στην ανατολική Μεσόγειο), υψώσαμε τη σημαία μας με το Ορούτς Ρέις, το Μπαρμπαρός και το Γιαβούζ.

»Φίλοι και εχθροί είδαν τι μπορούμε να κάνουμε», είπε.

O Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας του με τη Γαλλία, λέγοντας ότι αυτές μπορούν να εξομαλυνθούν αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει «σιωπηλή απέναντι στις ενέργειες των Παρισίων εις βάρος της».

Επίσης δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε βήματα για βελτίωση των σχέσεών της με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση και ισχυρίστηκε -μένει να αποδειχθεί- ότι Άγκυρα και ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή ομάδα εργασίας για το θέμα των S-400.

Σχετικά άρθρα