Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την διασπορά του κορωνοϊού στη Βουχάν

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την διασπορά του κορωνοϊού στη Βουχάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Σε κλίμα εμφανούς κόπωσης ανά τον κόσμο εξαιτίας του δεύτερου κύματος και μια ανάσα προτού κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μεταβεί στην Κίνα για να ανάψει το πράσινο φως της έναρξης των ερευνών σε σχέση με την προέλευση του κορωνοϊού, μια ενδιαφέρουσα μελέτη βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Η αξία της έκθεσης που κυκλοφόρησε από τα κινεζικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών μεγάλη, καθώς αποκαλύπτει ότι στη Βουχάν, από όπου άρχισε η διασπορά του κορωνοϊού, οι μολύνσεις έφτασαν στο μισό εκατομμύριο, αριθμός 10 φορές υψηλότερος από εκείνον που είχαν αναφέρει οι Αρχές της πόλης.

Τα νέα αριθμητικά δεδομένα έρχονται ύστερα από έναν ζωηρό κύκλο συζητήσεων που βασίστηκε στο γεγονός ότι η Κίνα απέκρυπτε τα πραγματικά νούμερα των περιστατικών της φονικής νόσου.

Οι ΗΠΑ, άλλωστε, όπως και άλλα κράτη της Δύσης μίλησαν για εσκεμμένη απόκρυψη στοιχείων από πλευράς Πεκίνου που τελικά λειτούργησε αποπροσανατολιστικά για όλο τον κόσμο και για τον ΠΟΥ.

Στον ΠΟΥ η Κίνα ανέφερε το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης στο τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, ωστόσο τα πνεύματα οξύνουν οι έρευνες βάσει τις οποίες ο κορωνοϊός κυκλοφορούσε στην Ιταλία από τον Νοέμβριο, κιόλας, του 2019.

Τα στοιχεία που παρουσιάζει η κινεζική μελέτη για τη Βουχάν βασίστηκαν σε δείγματα αίματος 34.000 ανθρώπων που βρέθηκαν με αντισώματα.

Η έκθεση βασίστηκε στην εξέταση πολιτών και άλλων πόλεων ανάμεσα στις οποίες Πεκίνο και Σαγκάη.

Από την έρευνα προέκυψε και ότι το ποσοστό των ανθρώπων στη Βουχάν που έχουν αντισώματα κορωνοϊού φτάνει στο 4,43%.

Σε μια αυθόρμητη αντίδραση, πολλοί θα έλεγαν ότι στην πόλη από όπου ξεκίνησε ο κορωνοϊός παρατηρείται «sucess story».

Πάρτι, συγκεντρώσεις και άρση των μέτρων συνθέτουν το παζλ της κανονικότητας στη Βουχάν, όπου ο κόσμος βγαίνει σαν μην υπάρχει πανδημία.

Μελετώντας τα ξένα μέσα ενημέρωσης στο μυστικό της επιτυχίας εστιάζουν στα πολλά μαζικά τεστ και στην αυστηρή εφαρμογή των μέτρων.

Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε, ακόμη, και ο πολύ μικρός αριθμός των φιλοξενούμενων στα γηροκομεία που αποτελούν υγειονομική βόμβα σε όλο τον κόσμο.

Ενώ οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο επιβάλλουν διαρκώς νέα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού, η Βουχάν εδώ και μισό, περίπου, χρόνο έχει απελευθερωθεί από τα δεσμά της υγειονομικής κρίσης.

Απασχόλησε, πάντως, η τελευταία εξέλιξη σύμφωνα με την οποία το Πεκίνο επέβαλε σε δέκα περιοχές του lockdown ύστερα από τον εντοπισμό επτά νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Στα μέτρα που ελήφθησαν περιλαμβάνεται η ακύρωση όλων των εκδηλώσεων και η απαγόρευση συγκεντρώσεων.

Σχετικά άρθρα