Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ: 30χρονος κατηγορείται για στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος

ΗΠΑ: 30χρονος κατηγορείται για στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Μαφίντ Ελφγκί, Νέα Υόρκη,

Συνελήφθη στις ΗΠΑ και θα παραπεμφθεί σε δίκη ένας 30χρονος άνδρας από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, με καταγωγή από την Υεμένη, ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να παράσχει υλική στήριξη στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και αποπειράθηκε να δολοφονήσει Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο Μαφίντ Ελφγκί παραπέμφθηκε σε δίκη μετά από κοινή έρευνα της αστυνομίας του Ρότσεστερ και της αντιτρομοκρατικής ομάδας του FBI, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ελφγκί προσπάθησε, το περασμένο έτος, να βοηθήσει τρία άτομα –δύο εκ των οποίων εργάζονταν για λογαριασμό του FBI- προκειμένου να ταξιδέψουν στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Κατά τις ίδιες πηγές, «ο Ελφγκί σχεδίαζε επίσης να δολοφονήσει μέλη του αμερικανικού στρατού που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ». Για το λόγο μάλιστα αυτό, ο άνδρας «αγόρασε δύο πιστόλια εξοπλισμένα με σιγαστήρες και πυρομαχικά από εμπιστευτική πηγή».

«Με τις σημερινές απαγγελίες των κατηγοριών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δείχνει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε ο Ουίλιαμ Χότσουλ, δικηγόρος των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

Οι κατηγορίες για παροχή υλικής υποστήριξης στο ΙΚ επισύρουν ποινή κάθειρξης 15 ετών, ενώ για την απόπειρα δολοφονίας ο Ελφγκί αντιμετωπίζει 20ετή ποινή φυλάκισης. Ο ύποπτος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων και σιγαστήρων.

Σχετικά άρθρα