Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υψηλόβαθμη αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στην Τρίπολη της Λιβύης μετά την επίσκεψη Ακάρ

Υψηλόβαθμη αιγυπτιακή αντιπροσωπεία στην Τρίπολη της Λιβύης μετά την επίσκεψη Ακάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τρίπολη, Φατί Μπασάγκα,

Μια υψηλόβαθμη αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, την Κυριακή. Η αποστολή περιλαμβάνει έναν διπλωμάτη και έναν εξέχοντα αξιωματούχο ασφαλείας.

Σύμφωνα με το αραβόφωνο Russia Today, που επικαλείται μέσα ενημέρωσης της Λιβύης, η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία τελεί υπό τη Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών και έχει συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ισλαμιστικής -και συμμάχου της Τουρκίας- Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αιγυπτιακή αντιπροσωπεία που φτάνει στην πρωτεύουσα της Λιβύης μετά την έναρξη της μάχης για τον έλεγχό της μεταξύ των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Έρχεται μάλιστα μια μέρα μετά την επίσκεψη στη λιβυκή πρωτεύουσα του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό Επιτελείου και διοικητές του τουρκικού στρατού στρατού.

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία, σύμφωνα και με εικόνες (φωτογραφία πάνω) που δόθηκαν στη δημοσιότητα, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA), Φατί Μπασάγκα.

Η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία γράφεται ότι αποτελείται από τον υποστράτηγο Αϊμάν Μπαντί, αναπληρωτή αρχηγό της Γενικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, τον Μουχάμαντ Άμπου Μπακρ, πρέσβη της Αιγύπτου στη Λιβύη, τον υποστράτηγο Ουεάμ Άμπντελ Χαμίντ και τους Αλάα Μαχμούντ και Μοχάμεντ Αμπντέλ Μονεΐμ.

Ο Φατί Μπασάγκα, που θεωρείται ανταγωνιστής του Φαγιέζ αλ Σαράτζ, λέγεται ότι αποσκίρτησε από το φιλοτουρκικό στρατόπεδο και φλερτάρει με Γάλλους και Αιγυπτίους.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος είναι Τουρκολίβυος και ισχυρό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ανεπίσημος λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter υποστηρίζει ότι, οι Αιγύπτιοι μεταφέρουν αυστηρές προειδοποιήσεις σε περίπτωση που η Τουρκία και η Μουσουλμανική Αδελφότητα ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στον LNA, τον στρατό της Βουλής, που διοικείται από τον στρατάρχη Χαφτάρ και υποστηρίζεται από την Αίγυπτο.

Σχετικά άρθρα