Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κομπάνι στη βόρεια Συρία

Άγνωστοι έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κομπάνι στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Χριστούγεννα, Χριστουγεννιάτικο Δέντρο,

Οι κάτοικοι της μαρτυρικής κουρδικής πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου και είδαν προς μεγάλη τους απογοήτευση ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της πόλης τους είχε καεί από άγνωστους δράστες.

Ο Δήμος της Κομπάνι ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι άγνωστα άτομα έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη δημόσια πλατεία στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος της Κομπάνι ολοκλήρωσε πρόσφατα τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου στη δημόσια πλατεία στο κέντρο της πόλης απέναντι από τη Γενική Διοίκηση Περιβάλλοντος.

Ο Ροσίν Αμπντί, συμπρόεδρος του Δήμου, δήλωσε στη North Press ότι το έργο, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το γυναικείο γραφείο του δήμου ως δώρο για τα παιδιά της πόλης, ολοκληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Άμπντι ανέφερε ότι το δέντρο κάηκε τη νύχτα και ότι οι κουρδικές Εσωτερικές Δυνάμεις Ασφαλείας [Asayish] άρχισαν να ερευνούν αμέσως για να εντοπίσουν τους δράστες.

Υποσχέθηκε στους ανθρώπους της Κομπάνι άμεση αποκατάσταση του δέντρου ώστε οι Κομπανίτες να μπορέσουν να συγκεντρωθούν ξανά γύρω του.

Το Γραφείο Πληροφοριών των Asayish στην περιοχή του Ευφράτη, δήλωσε στο North Press ότι, «διεξάγονται έρευνες για να εξιχνιαστούν οι συνθήκες του συμβάντος μέσω καμερών παρακολούθησης».

Το Γραφείο πρόσθεσε ότι οι Asayish θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους μόλις ολοκληρωθούν και εντοπιστούν οι δράστες.

Η πολιορκία της Κομπάνι

Η Κομπάνι έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν αντιστάθηκε νικηφόρα σε πολύμηνη πολιορκία (15 Σεπτεμβρίου 2014 – 20 Μαρτίου 2015) της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η ήττα των τζιχαντιστών στην Κομπάνι στάθηκε η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την κατάρρευση του ψευδοχαλιφάτου τους.

Όταν το Ισλαμικό Κράτος έλυσε την πολιορκία η Κομπάνι είχε ερειπωθεί ολοκληρωτικά από τις άγριες μάχες.

Την πολιόρκησαν σχεδόν 9.000 τζιχαντιστές, ο «ανθός» τότε του Ισλαμικού Κράτους και περίπου 2.000 σκοτώθηκαν. Οι πολιορκητές έχασαν και 18 τανκς.

Η φρουρά της πόλης αποτελούνταν από 2.000 νεαρούς Κούρδους πολιτοφύλακες των YPG και YPJ (γυναίκες), 600 αντάρτες του κουρδικού PKK και 500 άνδρες του FSA. Αργότερα εισήλθαν σε αυτή και Κούρδοι Πεσμεργκά από το βόρειο Ιράκ. Οι πολιορκημένοι έχασαν περίπου 1.000 άνδρες και γυναίκες μαχητές.

Σχετικά άρθρα