Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αποκεφαλισμοί ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικό σίριαλ

Οι αποκεφαλισμοί ομήρων από το Ισλαμικό Κράτος σε τουρκικό σίριαλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αποκεφαλισμός, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μαβί Μαρμαρά, Ντέιβιντ Χέινς, Στίβεν Σότλοφ, Τζέιμς Φόλεϊ, Τζιχαντιστές, Τηλεόραση, Τουρκία,

Το “σκηνικό” και η “σκηνοθεσία” που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος για να αποκεφαλίζει τους δυτικούς ομήρους είναι σκηνή σε τουρκικό σίριαλ.

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε στο Facebook η σελίδα Syrian war news info media με την ακόλουθη ανάρτηση:

sirial-tourkiko

Η σκηνή που όλοι έχουμε δει με τον μαυροφορεμένο μασκοφόρο εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος μιλά αγγλικά με λονδρέζικη προφορά, και τον γονατισμένο όμηρο με την πορτοκαλί φόρμα, υπάρχει στο τουρκικό σίριαλ με τίτλο Kurtlar Vadisi Pusu (Κοιλάδα των Λύκων).

Πρόκειται για μια τουρκική εθνικιστική σειρά όπου ένας γενναίος Τούρκος πράκτορας – κομάντο (κατά τα χολιγουντιανά πρότυπα) νικάει στη μυθοπλασία εκεί που η Τουρκία χάνει στην πραγματικότητα.

Για παράδειγμα, η επέμβαση των Ισραηλινών στον στολίσκο για τη Γάζα το 2010, στην οποία οι Ισραηλινοί κομάντος που έκαναν ρεσάλτο στο Μαβί Μαρμαρά σκότωσαν Τούρκους πράκτορες που παρίσταναν τους αλληλέγγυους στο λαό της Γάζας, έγινε επεισόδιο και ο ήρωας της σειράς μπαίνει με μια επίλεκτη ομάδα Τούρκων κομάντος στη Γάζα και σκοτώνει Ισραηλινούς (sic), οι οποίοι ανατινάζονται θεαματικά από τον Τούρκο Ράμπο!…

Δείτε το τρέιλερ με τους Τούρκους να παίρνουν (στην τηλεόραση) το αίμα τους πίσω από τους Ισραηλινούς:

Σε ένα άλλο επεισόδιο, η υπόθεση είχε να κάνει με Ισραηλινούς πράκτορες που απήγαγαν νεογνά Τούρκων, πράγμα που εξόργισε το Ισραήλ αλλά η τουρκική κυβέρνηση (που δεν έχει πρόβλημα να απαγορέψει το twitter) αρνήθηκε να “λογοκρίνει” τους σεναριογράφους.

Τώρα, ένα νέο τρέιλερ αυτής της εξωφρενικά εθνικιστικής τουρκικής σειράς “δράσης” έρχεται και ταράζει, αφού έχει ακριβώς ίδια την επίμαχη σκηνή των αποκεφαλισμών που έχουν σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το πλάνο στο 0.28 του βίντεο:

Είναι ακριβώς η ακόλουθη σκηνή που έχουμε “παγώσει” σε φωτογραφία:

sirial-tourkiko-apokefalismos

Όπως αντιλαμβάνεστε όλο αυτό θα προκαλέσει παγκόσμιο κύμα αντιδράσεων, με την Τουρκία ήδη να βρίσκεται στη γωνία κατηγορούμενη από τα διεθνή Μέσα ότι όχι μόνο κάνει πλάτες στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά το στηρίζει κιόλας. Εξάλλου μέσα στην ίδια την τουρκική Βουλή η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει το σύστημα Ερντογάν ότι βοηθά απροκάλυπτα τους τζιχαντιστές.

Επίσης, στο ίδιο τρέιλερ με τον μασκοφόρο εκτελεστή, υπάρχει ακόμα μια σκηνή που αναμένεται να προκαλέσει σάλο.

Σε αυτή βλέπουμε έναν καθολικό αρχιερέα (ο Πάπας;), στο 0.34 του βίντεο, να βρίσκεται στο επίκεντρο όλων αυτών των δραματικών εξελίξεων.

Μια σκηνή που δεν μπορούμε να μην τη συνδέσουμε με την είδηση που διαβάσαμε την Τρίτη, με τον Ιρακινό πρέσβη στο Βατικανό να προειδοποιεί ότι ο Πάπας είναι στόχος του Ισλαμικού Κράτους (την οποία έσπευσε να διαψεύσει αργότερα το Βατικανό).

Σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα τουρκικό σίριαλ που “φλερτάρει” επικίνδυνα με την πραγματικότητα…

papas

Σχετικά άρθρα