Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χουλουσί Ακάρ «επιθεωρεί» τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη Λιβύη

Ο Χουλουσί Ακάρ «επιθεωρεί» τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Λιβύη, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χουλουσί Ακάρ,

Στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ. Η λιβυκή πρωτεύουσα ελέγχεται από την ισλαμιστική διοίκηση του Τουρκολίβυου Φαγιέζ αλ Σαράτζ, που ηγείται ενός καθεστώτος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και Τούρκων (Οθωμανών) της Λιβύης, το οποίο θεωρείται από τον ΟΗΕ ως η «διεθνής αναγνωρισμένη» κυβέρνηση, παρότι αυτή η ισλαμιστική κατάσταση δεν έλαβε ποτέ ψήφο εμπιστοσύνης από τη νόμιμα εκλεγμένη -και επίσης διεθνώς αναγνωρισμένη- Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνοδεύεται από ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να «επιθεωρήσει» τον τουρκικό στρατό που έκνομα και παραβιάζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ έχει αναπτυχθεί στη βορειοαφρικανική χώρα.

Η επίσκεψη, η οποία δεν είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε αφού ο διοικητής του στρατού της Λιβύης και σύμμαχος της Βουλής, ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ, κάλεσε την Πέμπτη τους άνδρες του να εκδιώξουν τις τουρκικές δυνάμεις από τη χώρα [ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ].

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Χουλουσί Ακάρ θα επισκεφθεί το Στρατιωτικό Κολλέγιο στην περιοχή Αλ Χάντμπα για να παρακολουθήσει μια στρατιωτική τελετή.

Σε μια περίοδο αυξημένης ενδολιβυκής έντασης, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, την Παρασκευή, ότι οι δυνάμεις του παρείχαν στρατιωτική εκπαίδευση στις δυνάμεις της ισλαμιστικής Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και δύο τουρκικά στρατιωτικά αεροπλάνα A-400, προερχόμενα από αεροπορική βάση της Άγκυρας, προσγειώθηκαν στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Μισράτα και της Αλ Ουατίγια.

Όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία (πάνω) -αλλά και κάτω-, δύο τεράστιες σημαίες, μια τουρκική και μια λιβυκή, είχαν «στολιστεί» στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον Ακάρ, υπερβολές που χαρακτηρίζουν ανασφαλείς τυράννους.

Σχετικά άρθρα