Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για πιθανή πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία στην Αΐν Ίσσα

Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για πιθανή πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία στην Αΐν Ίσσα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αΐν Ίσσα, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο συριακός στρατός προετοιμάζεται για πιθανή πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία στα βόρεια της επαρχίας Ράκα, μεταδίδει το Al Masdar News.

Ο συριακός στρατός πρόσφατα μετακίνησε ενισχύσεις στα βόρεια της επαρχίας Ράκα, σε συνέχεια των επιθέσεων του τουρκικού στρατού και των τζιχαντιστών στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην ύπαιθρο βόρεια της πόλης Αΐν Ίσσα.

Στρατιωτική πηγή, που επικαλείται το Al Masdar News, είπε ότι ο συριακός στρατός συνεργάζεται στενά με τους Ρώσους στρατιωτικούς συμβούλους, αναμένοντας μία απόφαση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) για την Αΐν Ίσσα.

Ο ίδιος σημείωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απέρριψαν την ιδέα να παραδώσουν την Αΐν Ίσσα στον συριακό αραβικό στρατό.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως είναι προτιμότερο οι SDF, κατόπιν συμφωνίας με την κυβέρνηση, να παραδώσουν σε εκείνη την Αΐν Ίσσα από το να πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Οι Τούρκοι και οι άτακτοι μισθοφόροι τζιχαντιστές τους έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πολλές επιθέσεις με στόχο την Αΐν Ίσσα, ωστόσο μέχρι στιγμής όλες έχουν αποκρουστεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Στην Αΐν Ίσσα έχει εγκατασταθεί ρωσική φρουρά και συριακός στρατός ύστερα από συμφωνία με τις SDF, η πόλη όμως παραμένει υπό τον έλεγχο των Κούρδων και των συμμάχων τους.

Μέχρι στιγμής Ρώσοι και συριακός στρατός στέκουν παρατηρητές στις μάχες μεταξύ Κούρδων και τουρκοτζιχαντιστών.

Χάρτης

Με κίτρινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Με κόκκινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η συριακή κυβέρνηση με τους συμμάχους της.

Στις αποχρώσεις του πράσινου εδάφη που κατέχει ή ελέγχει η Τουρκία με τζιχαντιστές υπό τη διοίκησή της.

Με μοβ τα εδάφη που κατέλαβε η Τουρκία με τους τζιχαντιστές συμμάχους της στην τελευταία της εισβολή με την επωνυμία Επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης».

Σχετικά άρθρα