Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν χριστιανικά χωριά στο βόρειο Ιράκ

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν χριστιανικά χωριά στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ασσυρία, Ασσύριοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καρακός, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μεσοποταμία, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Νέες νίκες των κουρδικών δυνάμεων επί των μακελάρηδων που πολεμάνε για το Ισλαμικό Κράτος σημειώθηκαν την Τρίτη, με τους Κούρδους στρατιώτες και μαχητές να διώχνουν τους τζιχαντιστές από χριστιανικά χωριά (των Ασσυρίων) στο βόρειο Ιράκ.

«Σήμερα το πρωί οι Πεσμεργκά κατάφεραν να εκδιώξουν τους μαχητές (του Ισλαμικού Κράτους) από τέσσερα χωριά δυτικά της Αρμπίλ και να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους», ανέφερε ένας Ιρακινός αξιωματούχος αναφερόμενος στα χωριά Χάσαν αλ Σαμ, Σιούνταν, Μπάχρα και Τζισρ αλ Χαντρ.

«Τα χωριά αυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί βρίσκονται κοντά στις (χριστιανικές – Ασσυριακές) πόλεις Μπαρτάλα και Καρακός», εξήγησε ο ίδιος.

Τα χωριά αυτά βρίσκονται στην κοιλάδα της Νινευή, που εκτείνεται από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, ως τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία ελέγχουν από τον Ιούνιο οι μακελάρηδες του Ισλαμικού Κράτους.

Δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί του Ιράκ, Ασσύριοι και Χαλδαίοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τον Αύγουστο εξαιτίας της προέλασης των τζιχαντιστών.

Η Καρακός, η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ, και δεκάδες χωριά είναι πλέον εγκαταλελειμμένα, με τους τοπικούς χριστιανούς αρχιερείς να χαρακτηρίζουν την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους ως τη χειρότερη καταστροφή στη μακραίωνη ιστορία των χριστιανικών κοινοτήτων στη βόρεια Μεσοποταμία.

Σχετικά άρθρα